• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listwiev değiştirme işlemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

turgay1983

Yeni Üye
Aldığı beğeni
21
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhaba
arkadaşlar
ekteki örnekte CA_UsrAlisFaturasiListesi adlı formda değiştir butonuna tıkladığımda faturanın üst kısmı geliyor aynı belge ve evrak numarasına ait stok hareketleri CA_AlisFatursai formdaki LwFaturaDetay kısmına bir türlü getiremedim.
yapılmak istenen o evrak numarasına ait verinin gelmesi ve değişiklik yapıldıktan sonra işlemin kaydedilmesi. konu hakkında yardımlarınızı beklerim

Çözüm
Son olarak toplama için tahminen kod yazdım ayarlarsınız.
Ve diğer sorular için yeni konu açın.
Birdeben ancak pazar akşamı müsait olabilirim belki açarsanız yada zaten yardımcı olurlar.

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Konu Sahibi
HTML:
Rich (BB code):
Yukardakileri ekledim devamını eklersiniz.

HTML:
Rich (BB code):
merhaba
üstadım. bu formul texboxlara geliyor benim istediğim ise LwFaturadetayına gelmesi. ve sizin formülünüzde sadece tek stok gelebilir

Konu Sahibi
merhaba
üstadım. bu formul texboxlara geliyor benim istediğim ise LwFaturadetayına gelmesi. ve sizin formülünüzde sadece tek stok gelebilir
tekrar merhaba aşağıdaki formülü uyguladım ama formda şu şekilde çıktı nerede hata var bulamadım1668587697519.png
HTML:
Apache config:

1668587697519.png

Merhaba.
CA_AlisFatursai.LwFaturaDetay.ListItems.count yerine 1 de yazabilirsiniz.

HTML:
C#:

Screenshot 2022-11-16 100829.jpg

Konu Sahibi
Merhaba.
CA_AlisFatursai.LwFaturaDetay.ListItems.count yerine 1 de yazabilirsiniz.

HTML:
C#:

Ekli dosyayı görüntüle 13174
Refaz ustam bu şekilde geliyor. ama sadece 1 tanesi. aynı belge numarasına kayıtlı 5 stok var ise ( yani bir faturanın içinde 5 ürün var ise) yine de en üstteki geliyor.
bu işleme. şöyle bir sorgu yapabilirmiyiz. Stok hareketlerinde aynı belge numarasına ait tüm hareketleri A dan AD sütununa kadar. bir sayfaya çektirip değişikliği yaptıktan sonra da tekrardan kaydetmek gibi. ilk kaydetme işlemini tersine çevirmek gibi yani

Tamam abey akşam bakarım aslında bir döngüye sokmak yeterli olacak ama mobilden ayarlayamam.

Bir deneyin doğru sonuçlar geliyor mu?
Resimdeki yer eklendi.

Aslında sorgu sayfaya gerek yok ama olsun derseniz userformun kapanma koduna Sorgu sayfasını temizleme kodunu ekleyin.

Screenshot 2022-11-16 215429.jpg

HTML:
C++:

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Yada Ado ile kod altta.

HTML:
C++:
hocam eline sağlık her ikisi de çalışıyor. yanlınız aşağıdaki resimde gözüken yerler gelmiyor. ilk kodları yazmama rağmen gelmedi. birde gelen evrakta değişiklik yaptığımda eski evrakın yerine ne şekilde kaydette bilirim
1668638438737.png

Rica ederim.
Sorgu sayfasında bazı hücrelere toplamları aldırıp ordan çekebilirsiniz.
Yada döngü kurup çekilir yada ado ilede olabilir.
Resimdeki listview başlıklarını yazsaydınız ona göre daha kolay oludu işlem.
Yani kısaca bence sorgu diye sayfa gereksiz.
Birde ilk sütuna Sıra No verseydiniz silme ve güncelleme daha iyi olur en basit olarak.Listviewe başlıkları yazdırıp örnek dosyayı ekleyin ya sabah yada akşam bakayım.

Konu Sahibi
Rica ederim.
Sorgu sayfasında bazı hücrelere toplamları aldırıp ordan çekebilirsiniz.
Yada döngü kurup çekilir yada ado ilede olabilir.
Resimdeki listview başlıklarını yazsaydınız ona göre daha kolay oludu işlem.
Yani kısaca bence sorgu diye sayfa gereksiz.
Birde ilk sütuna Sıra No verseydiniz silme ve güncelleme daha iyi olur en basit olarak.Listviewe başlıkları yazdırıp örnek dosyayı ekleyin ya sabah yada akşam bakayım.
anladığım kadarı ile bütün sayfaların ilk sütununa bir id mi girmem gerekli ? ben onu aslında belge no ile çözerim sanmıştım. sizce yapılması geren ne ise o şekilde düzeltebilirim

Abey evet id olmalıki benzersiz olarak güncelleme ve silme yapılabilsin kolayca.
Zaten gördüğüm yaklaşık her proğramda böyle.

Belge no sütun benzersiz ise id ye gerekte kalmaz tahminen.
Kısaca benzersiz sütun olmalı bence.

Birdeben ancak pazar akşamı müsait olabilirim belki açarsanız yada zaten yardımcı olurlar.

HTML:
C++:

Çözüm
Konu Sahibi

HTML:
C++:
teşekkür ederim eline sağlık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri