• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ListView tarih güncelleme hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Görev listesinde bulunan tarihler 2 farklı hata alıyorum. 1. hata Tarihleri
örneğin:
Birinci satırda 02.03.2023 olan tarihinden sonra varsa sırası ile gider fakat
atıyorum 8. satırda 03.02.2023 oluyor yani sanki sadece günü baz alıyor. ay ve yılıda aynı anda almalı yanlışmıyım.

2 Hata 2.02.2023 yazana bazı tarihleri var bunlar hataya sebeb oluyor sıralamada
tüm tarihler 03.03.2023 gibi yani başında sıfır (0) lı olmalı neden acaba?
Son olarak Listeyi güncelle dediğimizde tam ve eksiksiz, hatasız güncellme yapabilen Tabloyu Güncelle Koduna ihtiyacım var.
Aksi taktirde exceli açıp manuel güncelle demek zorunda kalıyorum ve yukarıdaki hatalara mahal veriyor.
Umarım fazla konuşmadım kusura bakmayın.
Ben bunu kullanmaya başlamıştım ama kullandıkça hatalar bu şekilde fark edildi.

sıralama için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz
UserForm_Initialize kodu içinde xSirala yordamını çağırırsanız liste sıralı gelir
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Olmadı daha doğrusu tam noktayı anlamayınca UserForm_Initialize kodu içindeki yerini bulamadım hemen başına ekledim. olmadı. Hangi satır arasına ekleneceğini belirtirseniz sevinirim. Bu gece sizide bayağı yordum.

Konu Sahibi
sıralama için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz
UserForm_Initialize kodu içinde xSirala yordamını çağırırsanız liste sıralı gelir
HTML:
Kod:
Bu kodları tam olarak UserForm_Initialize kodu içindeki yerinini hangi aralığa koyacağımı bulamadım yardım edebilecek varmı?

Bu kodları tam olarak UserForm_Initialize kodu içindeki yerinini hangi aralığa koyacağımı bulamadım yardım edebilecek varmı?

Verilen kodun tamamını userform içine yapıştırın.

userform_initialize altına da sadece

xSirala yazın.

Ek olarak buradaki üstadlardan öğrendiğim çok önemli bir detay var.

Tarih kayıtlarında tarihi önce sayıya sonra tarihe çevirmek. Bu şekilde yaparsanız problem yaşamazsınız. Bu olayı kaydetme de güncellemede tarihi her nerede kullanıyorsanız hepsine uygulayın.

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Sanırım değini yaptım ama excel sayfada tarih görünümünde sıkıntı yok. form üzerinde hala 2.02.2023 olarak bekliyor.
Örnekleme olarak FrmGorevler de 1 satırı güncelle yapıyorum ama Listviewde değişiklik olmuyor.

Sanırım değini yaptım ama excel sayfada tarih görünümünde sıkıntı yok. form üzerinde hala 2.02.2023 olarak bekliyor.
Örnekleme olarak FrmGorevler de 1 satırı güncelle yapıyorum ama Listviewde değişiklik olmuyor.
kodları aşağıdaki gibi değiştiriniz.

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri