• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ListView tarih güncelleme hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Görev listesinde bulunan tarihler 2 farklı hata alıyorum. 1. hata Tarihleri
örneğin:
Birinci satırda 02.03.2023 olan tarihinden sonra varsa sırası ile gider fakat
atıyorum 8. satırda 03.02.2023 oluyor yani sanki sadece günü baz alıyor. ay ve yılıda aynı anda almalı yanlışmıyım.

2 Hata 2.02.2023 yazana bazı tarihleri var bunlar hataya sebeb oluyor sıralamada
tüm tarihler 03.03.2023 gibi yani başında sıfır (0) lı olmalı neden acaba?
Son olarak Listeyi güncelle dediğimizde tam ve eksiksiz, hatasız güncellme yapabilen Tabloyu Güncelle Koduna ihtiyacım var.
Aksi taktirde exceli açıp manuel güncelle demek zorunda kalıyorum ve yukarıdaki hatalara mahal veriyor.
Umarım fazla konuşmadım kusura bakmayın.
Ben bunu kullanmaya başlamıştım ama kullandıkça hatalar bu şekilde fark edildi.

Mobilden incelediğim kadarıyla verileriniz tarih formatinda değil galiba
Sadece son satırdaki veri tarih olarak görünüyor diğerleri metin formatında

Konu Sahibi
Görev sayfasında stun başlığından özellikle tarih seçtim tüm stunu tarih yaptım. 0 lı olanda 0 sız olanda tarih tek tek de kontrol ettim. başka bir sorun var gibi

gifte görebileceğiniz gibi sadece son satır uzun tarih formatında değişti diğerleri tarih olmadığı için değişmedi

verilerinizi excele nasıl aktarıyorsunuz? aktarma aşamasında düzenlenmesi gerekiyor

tarih ekleme alanını aşağıdaki gibi düzenleyip dener misiniz?
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Eskileri düzeldiniz mi peki
Benim önerim sadece yeni kayıtlar içindi ve denemelerimde eski kodda metin olarak eklerken yeni kodda tarih olarak ekledi

Konu Sahibi
Excel sayfadaki görevlerimi sil baştan güncelliyeyim yani onu mu demek istriyosunuz

Konu Sahibi
Formdan güncelleme yapim diyorum. 02.02.2023 yapıyorum güncelle diyorum gene 2.02.2023 olarak excele atıyor

Siz tarih olarak aktarmak istemistiniz.
Yeni durumda tarih olarak eklemiyor mu?
Klenen yeni tarihler icin Sıralamayı düzgün yapmıyor mu?

Konu Sahibi
Yapmıyor malesef Frm olarakda günceleme yaptım excelden de deniyorum aynı sıfırsız atıyor. sorun sanki excel sayfada bir yerde

Konu Sahibi
Şimdi 2. sorun Excel sayfada manuel yaptığım tarih sıralaması sadece günü baz alıyor. gün ay ve yılı baz alsın istiyorum. Ekteki resimde sırala diyorum küçükten büyüğe ama ayları dikkate almıyo sadece günü alıyo. Ekteki resim.

cdate kullanarak 3 kayıt ekledim sıralama
Hy olan satırlar
1680038070719.png

Konu Sahibi
Zaten öyle senin verdiğini denedimde. Sen nasıl sıraladın anlamadım. son halini kontrol edermisin.

benim belirttiğim CDATE komutunu nereye eklediniz hangi form hangi düğme?

Konu Sahibi
FrmGörevler düzeltilen satırı güncelle butonuna ekledim ekledim.
Henüz tüm listeyi Tarih sırasına göre güncelle butonu boş o 3. ve son sorunum :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri