• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listview seçim yaparak kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Yeni Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar;
Listview veriye göre seçim yaparak excel sayfası ve data sayfasına kayıt yaptırmak istiyorum. Listview deki hangi excel sayfasını işaretlersem o sayfanın verisi gelmesini nasıl sağlarız. Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.

Çözüm
Yeni dosyada Takvimi kaldırdım, ay isimleri olan ComboBox ilave ettim ve varsayılan olarak içinde bulunan ayı seçiyor , zaten siz tarih değil ay ismi giriyorsunuz.
ListBox sadece görüntü onunla işlem yapılmıyor.
Test edin, hata ve istediğiniz ilaveleri yaparız.
#15 mesajdaki dosyayı tekrar yeniledim, deneyin.
Not: Listview yerine listbox ekledim, Listview bazen sorun çıkarır.

Yeni sayfa eklemeniz için bir bölüm yaptım. Deneyin, hata verirse hangi aşamada hataya düştüğünü belirtin.

Konu Sahibi
Yeni sayfa eklemeniz için bir bölüm yaptım. Deneyin, hata verirse hangi aşamada hataya düştüğünü belirtin.
hata1.pnghata2.pnghata3.pngİyi akşamlar yeni sayfa ekleme harika olmuş elinize sağlık yeni sayfa ekle dediğimizde yeni sayfa ekleyip aynı zamanda data sayfasına kayıt yapmasını sağlayabilir miyiz.
hata mesajları aldım hata mesajların resimlerini ekledim. Hata3 resminde hatalar verdi ben bu şekilde yaptım.

Benim önerdiğim örnek dosyalarda niçin veri tanımlamalarını kodların üstüne alıyorsunuz, oldukları yerde kalsınlar.
Siz kodlara müdahale etmeyin, gönderdiğim dosyayı test edin, o dosyada hata veriyorsa onu bildirin.

Konu Sahibi
Benim önerdiğim örnek dosyalarda niçin veri tanımlamalarını kodların üstüne alıyorsunuz, oldukları yerde kalsınlar.
Siz kodlara müdahale etmeyin, gönderdiğim dosyayı test edin, o dosyada hata veriyorsa onu bildirin.
Tamam hocam nasıl derseniz ilk verdiği hatanın resmi yüklüyorum.hata1.png

Benim #25 nolu mesajımı indirdim, onda hata vermiyor ama sizin #28 nolu mesajınızdaki dosya bahsettiğiniz hatayı veriyor, nedenini bulamadım.
Benim #25 nolu mesajdaki dosyayı indirip, o dosyayı test edin, hata varsa onu bildirin.

Konu Sahibi
Benim #25 nolu mesajımı indirdim, onda hata vermiyor ama sizin #28 nolu mesajınızdaki dosya bahsettiğiniz hatayı veriyor, nedenini bulamadım.
Benim #25 nolu mesajdaki dosyayı indirip, o dosyayı test edin, hata varsa onu bildirin.
Haklısınız hocam hata vermedi sorun bendeymiş. Hocam sayfa ekleme yaptığımızda yeni sayfa ekleme yaptığında aynı zamanda data sayfasına ekleme yapabilirmiyiz.

Sayfa eklemeyi, o sayfaya veri eklemeyeceğiniz zaman yapın.
Dikkat ederseniz, sayfa eklediğinizde combobox1 ve textbox2 ye de ilgili sayfanın adı ve id si geliyor. Tarih girerek devam edin, DATA sayfasına ve yeni oluşan sayfaya kayıt eklenecektir.

Konu Sahibi
Hocam çok özür dilerim ama excel kaydettim tekrar açtığımla bu hata ile karşılaştım.hata.png

Yeni dosyada Takvimi kaldırdım, ay isimleri olan ComboBox ilave ettim ve varsayılan olarak içinde bulunan ayı seçiyor , zaten siz tarih değil ay ismi giriyorsunuz.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam çok teşekkür ederim. Allah razı olsun sorun çözüldü.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri