• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü listview den UserForma veri alma ve silme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

turgay1983

Yeni Üye
Aldığı beğeni
21
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhaba
UserForm1 deki evrak türünü seçtiğimizde ListView1 de listelenen verilerin üstüne DblClick yaptığımda ilgili verilerin usrAlışfaturasındaki yerlere getirilmesini sağlamak. daha sonra sil butonu bastığımda o evrak numarası ile ilgili olan satırların komple silinmesini sağlamak

çalışmanızda benzersiz bir kimlik alanı var mı?

aşağıdaki kod işinize yarayabilir
Sayfa1 yerine kullandığınız sayfanın adı yazılabilir
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
aşağıdaki kod işinize yarayabilir
Sayfa1 yerine kullandığınız sayfanın adı yazılabilir
HTML:
Kod:
Bu kod verileri direk siliyor. ben önce usrAlışfaturası na getirip ondan sonra silebilirmiyiz peki

çift tıklama olayına aşağıdaki kodu yazıp dener misiniz?
Not: ben sadece 3ü için yazdım gerisini kendiniz doldurabilirsinizHTML:
Kod:

Konu Sahibi
çift tıklama olayına aşağıdaki kodu yazıp dener misiniz?
Not: ben sadece 3ü için yazdım gerisini kendiniz doldurabilirsinizHTML:
Kod:
Üst kısım oldu hepsi geliyor ama alt kısımdaki LwEvrak adlı listview e getiremedim bir türlü. onun çekerken faklı bir kod mu yazmamız gerek acaba

alt kısımdaki LwEvrak adlı listview e getiremedim
oraya ne gelecek ki?
eğer tüm veriler gelecekse aynı UserForm1 formunda yaptığınız gibi listview doldurma kodunu kullanarak verileri yükleyebilirsiniz

Konu Sahibi
oraya ne gelecek ki?
eğer tüm veriler gelecekse aynı UserForm1 formunda yaptığınız gibi listview doldurma kodunu kullanarak verileri yükleyebilirsiniz
Evrak numarası aynı olan M stünündan başlayıp Z stününa kadar olan ürünler alt alta gelecek.
örnek Fatura Sayfasındaki A stünündan K stününa kadar üste M den Z ye kadar da LwEvrak listview ine gelmesi gerek. ben yapmaya çalıştım ama olmadı

Konu Sahibi
iyi de hani evrak no benzersiz alandı?
aslında benzersizdi ve sizin verdiğiniz ilk kodlar çok işime yaradı ama yanı anda bir kaç stok kodu ekleyip çıkarttığım da sıkıntı olduğu için bende. şöyle birşey yaptım. Faturanın üst kısmını AlisFtaura Sayfasından alacak. LwEvrak Kısmınıda Faturalar Kısmının M ile Z stünü arasından alacak. tek stok olduğunda sıkıntı olmuyordu ama birkaç tane ekleyince sıkıntı oldu. böylece sil dediğimde Evrak no aynı olan tüm verileri hep faturalar sayfasından hem de AlisFatura sayfasından silmesi gerekti.

söyleyeceğim şeyi lütfen yanlış anlamayın benim ki sadece bir tavsiye;
proje dediğiniz şeyde kafanıza estiği anda istediğiniz gibi değişiklikler yapamazsınız
iyi bir planlama yapmazsanız kafanıza göre yaptığınız en küçük değişiklik bütün çalışmanın sil baştan yeniden yapılmasına sebep olur
daha geçen gün bir arkadaş projesindeki bir sayfaya sadece 1 satır eklediği için o sayfaya bağlı bütün userformlar sorun çıkardı
ben verilerinizin aktarılmasını sağlarım ama silme işi tehlikelidir
ne yapılacağına kesin karar verin sonra yeni konu açıp silmeyle ilgili sorunuzu orada sorun

proje dediğiniz şeyde kafanıza estiği anda istediğiniz gibi değişiklikler yapamazsınız
iyi bir planlama yapmazsanız kafanıza göre yaptığınız en küçük değişiklik bütün çalışmanın sil baştan yeniden yapılmasına sebep olur
daha geçen gün bir arkadaş projesindeki bir sayfaya sadece 1 satır eklediği için o sayfaya bağlı bütün userformlar sorun çıkardı
ne yapılacağına kesin karar verin sonra yeni konu açıp silmeyle ilgili sorunuzu orada sorun
O kişlerden biri bende olabilirm.:D Halily hocam çok haklı.

))
kim olduğuna hiç dikkat etmemiştim, "satır ekledim artık hatalı veri alıyor" ifadesi tek kalmıştı aklımda))

Konu Sahibi
evet çok haklısınız hocam. o yüzden verileri aktarılmayı yapıp veriyi komple silmem gerek

dilerim işinize yarar

çift tıklama kodu
HTML:
Kod:

benim yüklediğim dosyada mı?

listview'i silip aynı adda yeni bir tane ekleyerek dener misiniz?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri