• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listview' de süzülen veriyi farklı sayfaya kaydet

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Hayırlı akşamlar üstatlarım. Bunun benzerini bulamadım ondan yardımınızı istiyorum.
Sorunum şu: Listview' de süzülen veriyi farklı sayfaya kaydetmek istiyorum.
Yani: Sayfa ArsivBilgiler de bulunan veriler Listviewe geliyor ve burada süzme işlemi kullanıyoruz ve süzülen verileri süzdüğümüz tercihe göre ilgili sayfaya kaydetmek istiyorum. Umarım derdimi anlatabildim.

Dosyayı incelemedim kaydet butonunda kod varmı varsa sheets(combobox4.value).cells gibi yazarsanız dinamik olur bilmiyorum anlatabildimmi hocam.

Konu Sahibi
Hocam benim örnekte sayfa1 süzülecek ve belki sayfa2 belki sayfa3 veya sayfa4 olacak combobox dan seçilen duruma göre. Dosyayı bir incelerseniz anlarsınız zaten.

Az önce inceledim ve başlı başına hata zaten.
Resimdeki gibi Txt001 gibi yerleri değiştirin lst.SubItems(1)bunlar gibi mesela.
Ben az yaptım siz devam edersiniz gerisini.
Combolarada sayfa adlarını doğru getirtin.
Kısaca geri kalan yerleri sizin düzeltmeniz gerekiyor anlamanız için.

1.png

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Hocam iyi gidiyor fakat sadece tek satırı ekleme yapıyor. Başlığıda eklemiyor.
Bazı fazlalık kodlar var fakat silmek mi gerekli değiştirmek mi gerekli çözemedim.
Ne yapmak gerekiyor.

HTML:
C#:

Tarihler için yukardaki gibi sayısal alanlar için alttaki gibi +0 yada cdbl yada clng gibi leri uygulayabilirsiniz.

HTML:
C#:

Ayrıca userfomda tarih ve saat devamlı çalıştığı için Userform kapanınca sayfada silme vs.. olmuyor bunun için resimdeki işaretlediklerimi ekleyin.Siz sormadan ben yazayım dedim.

1.png

Konu Sahibi
Hocam emeğine sağlık şimdi sorum şu:
Diğer combobox lar içinde kaydet2, Kaydet3 şeklinde ekleme yapsam olurmu yoksa bunu tek kaydet kodu içinde yol varmı?
Yani farkındaysanız 4 adet ayrı komut için combobox var ondan dedim.

Diğer combolaro bakmadım ama combo4 den hangi sayfa adı seçerseniz o sayfaya alt alta kaydeder.Öncedende dediğim gibi combo4 deki listede sayfalar olmak zorunda yoksa sayfa varmı koşulu eklemeniz gerek.
Diğer comboları ilk durumda sayfalar olarak görmedim.Kaydet ise listviewin son satırına kadar döngü ile aktarılıyor yani diğer combolar kodda işlevsiz.

Konu Sahibi
Anladığım aynı Kaydet Olayını Kaydet1, Kaydet2 , Kaydet3 olarak her combo için eklicez doğru değilmi?

Anladığım aynı Kaydet Olayını Kaydet1, Kaydet2 , Kaydet3 olarak her combo için eklicez doğru değilmi?
Hocam anlaşamıyoruz galiba.Tek kaydet ile combo4 de ne seçtiyseniz o sayfaya kaydediyor sadece listviewdekileri.Diğer combodakiler zaten sayfa adı değil değil mi?

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri