• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Liste karşılaştırma makrosunda problem

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

salanar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Başkası tarafından yapılmış bir örnek dosya..

"Liste4 de olup Liste 2 de olmayanlar" kısmına Liste4 ve Liste2 'de olan veriyi getiriyor.

40334666430387
40477364333787
40438270623467

halbuki iki listede var.. Buradaki problem nedir arkadaşlar nasıl çözülebilir yardımcı olur musunuz?

Sayın muygun'un çözümüne Alternatif olarak,
Dosyanız ektedir.

Alternatif olsun örneğiniz ekte yeni komut düğmesine bağlı

Konu Sahibi
3 hocamada çok teşekkür ediyorum..

Peki bizim dosyadaki problem nedir hocam?

3 hocamada çok teşekkür ediyorum..

Peki bizim dosyadaki problem nedir hocam?
Son satır hesaplamasında D sütununu ve F sütununu kullanmışsınız, D sütununda daha az dolu satır olduğunda F sütununu, tersi durumda D sütununu etkiliyordu. Benim düzelttiğim versiyonda, D ve F sütunlarının son satırları kıyaslanıyor ve hangi sütunda dolu satır fazlaysa o sütundan son satır alıyor. Benim görebildiğim buydu, göremediklerim varsa hocalarım aydınlatacaktır.

Konu Sahibi
Son satır hesaplamasında D sütununu ve F sütununu kullanmışsınız, D sütununda daha az dolu satır olduğunda F sütununu, tersi durumda D sütununu etkiliyordu. Benim düzelttiğim versiyonda, D ve F sütunlarının son satırları kıyaslanıyor ve hangi sütunda dolu satır fazlaysa o sütundan son satır alıyor. Benim görebildiğim buydu, göremediklerim varsa hocalarım aydınlatacaktır.
hiç bunu düşünmemiştik hocam bilgilendirme için teşekkür ederim..

Konu çözülmüş lakn dictionary ile örnek olması açısından kodları kısalttım.Doğruluğundan tam emin değilim bu arada.

HTML:
Rich (BB code):
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

1646818282974.png

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri