• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listboxtan seçilmiş verilerin veritabanına kaydedilmesi ve değiştirilmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

DataMaestro

Yeni Üye
Aldığı beğeni
96
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar Değerli ExcelCozum.Com kullanıcıları,

Ekteki çalışma ile tesisimizdeki personelin günlük tesise giriş ve çıkışlarını tuttuğumuz bir veritabanı oluşturdum.
Çalışan sayısının çok olması nedeniyle tek, tek kayıt işlemi yapmak epey zaman almaktadır.
Çalışmada yeni bir userform oluşturarak CheckBoxlı ListBox ekledim ve çalışanların isimleri ListBox'a aldım.
ListBoxtan seçilen kişilerin toplu şekilde kayıt işlemlerini yapmak veya kodlamak için yeterli seviyede değilim.
Bu nedenle ekteki örnekte detaylı anlatım bulunan çalışmanın revizesi konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla,

Çözüm
Değiştir e basınca PARAMETRE sayfasındaki isim görev listesini veri sayfasına çekiyor , sonra listboxdan isimler seçilip YENİ/EKLE ye basınca listedeki ilgili ismin yanına giriş tarihi ve saati yazıyor , İşten çıkış yaparlarkende gene listbox dan isimler seçilip TAMAM a basınca da ilgili isimlerin işten çıkış tarih , saat ve işde kalış süreleri ve düzenleyen ismi ilgili hücrelere yazılıyor.
Dosya ekdedir , (Eski kodlarınızdan kaynaklanan bazı kilitlenmeler olabiliyor çok değişik kodlar olduğundan çakışıp kilitlenebiliyor dosyayı hafifletirseniz daha iyi çalışıcaktır )

Konu Sahibi
Sayın Artemis,

Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi ve yardımınız için size müteşekkirim.
Açıklamalardaki eksikliklerden dolayı zamanınızı aldığım için özür dilerim.
Veritabanı yapılacak olan kayıt iki aşamalı olarak yapılacaktır.
1-) YENİ/EKLE butonu ile tesise giriş yapanları Adı ve Soyadı, Görevi/Ünvanı, Giriş Tarihi ve Giriş Saati ile yeni güne ait giriş kayıtlarını veritabanına yazdırılacaktır.
2-) DEĞİŞİKLİK butonu ile veritabanına yazdığımız en son tarihe ait veriler listbox seçimine göre eşleştirilerek. Eşleştirilen verilerin karsısına Çıkış Tarihi, Çıkış Saati, Geçen Süre ve Kayıt Eden Kişi yazdırılacaktır.

Kısacası YENİ/EKLE butonu ile veri tabanına yeni kayıtlar ekliyoruz, DEĞİŞİKLİK butonu ile son girilen verilerde değişiklik yapıyoruz.
Kod bilgim yok sayılacak kadar az olduğu için 1 haftadır konuyu çözemedim, çözmemde mümkün görünmüyor. İnanın yukarıdaki koşulları çözmeniz çok makbule geçecektir.

Saygılarımla.

Konu Sahibi
Sayın Artemis,

Eğer aşağıdaki yöntemi uygularsak daha fonksiyonel alacağını düşünüyorum.

YENİ/EKLE butonuna basınca PARAMETRE sayfasındaki ismlerin tamamını TextBox3'teki yazılı tarih ile YONETICI_KAYITLARI isimli sayfanın sonuna ekleyecektir. Bu kayıtları eklerken ListBoxtaki seçili isimlerin karşısına TextBox4'teki saat yazdırılacak, seçilmeyen isimlerin saat bilgileri boş bırakılacaktır.
DEĞİŞİKLİK butonuna basınca ListBox verileri YONETICI_KAYITLARI sayfasından en son girilen tarihe ait bilgileri alacaktır. ListBoxtan seçime göre isimler eşleştirilerek TextBox3,4,5,6,7,8 hangileri dolu ise seçili isimlerin verileri ile değiştirilecektir. ListBoxtan seçilmemiş isimler için herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

Saygılarımla,

Zaten tümünü seç tik i var userformda onu seçerseniz yeni/ekle butonu tüm listeyi getirir fazla teferruata gerek yok bence siz şu eklediğim dosyaya bi bakın. (Yeni/ekle , TAMAM ) butonları üzerinde çalıştım.

Konu Sahibi
Sayın Artemis,

YENİ/EKLE butonuna basıyor, listboxtan tümünü işaretliyor, TextBox3'e 24.03.2022 tarihini yazarak TAMAM butonuna basınca içerideki kayıtların tarihlerini değiştirmektedir.
Oysa A150;D186 aralığına PARAMETRE sayfasındaki tüm Adı Soyadı, Görevi/Ünvanı ve TextBoxtaki 24.03.2022 tarihini yazarak yeni kayıtlar oluşturmalıdır.
Adım adım gidecek olursak öncelikle YENİ/EKLE butonuna ait senaryoları yapmalıyız kanısındayım.

Saygılarımla,

Şimdi , listbox dan sabah işe giriş yapanlar seçilip (gerekirse listbox listesinin tamamı seçilir veya alttaki hepsini seç yazan tik işaretlenip YENİ/EKLE ye bastığınızda seçtiğiniz kadar liste YONETICI_KAYITLARI sayfasına geliyor yanındaki sütunada tarih onun yanındaki sütunada giriş saati geliyor , çıkış yaparlarken de çıkış yapan kişinin ismi listbox tan işaretlenip TAMAM butonuna basılınca tarih çıkış saati ve giriş saati - çıkış saati yani içeride olunan saat miktarı geliyor bu fonksiyonların hepsi çalışıyor . Tekrar bi kontrol edin isterseniz.

Konu Sahibi
Sayın Artemis,

YENİ/EKLE butonu ile tek seferde çalışanları yazdırınca saatleride yazmaktadır. Çalışanların büyük bölümü 4 ayrı servisle geldiğini, ayrıca bireysel olarak gelenler, vardiyasına yetişemeyenler, mazeretsiz gelmeyenler, haftalık izinliler, rapor alanlar gibi bir çok sebepten dolayı sadece çalışanlar farklı saatlerde kayıt altına alınmaktadır. Örnek çalışmayı incelediyseniz bir çok kişinin işe geliş saatleri farklı olup, işe gelmeyenler içinde sebepleri yazılmaktadır.
Bu seble YENİ/EKLE butonu ile kayıt yapılırken ListBoxtaki tüm kişileri TextBox3 teki tarih ile kaydetmeli aynı zamanda, işaretlenmiş isimlerede TextBox4 teki saati yazdırmalıdır.
İllaki benim belirttiğim gibi olmak zorunda değil, yukarıda belirttiğim koşulları dikkate alırsanız daha kolay ilerleriz.

Saygılarımla,

Şimdi , anladığım kadarıyla Tüm liste veri sayfasına listelenecek sonra YENİ/EKLE basınca seçilenlerin yani peyderpey işe gelenlerin giriş tarih ve saati ait olduğu sütuna yazacak giriş saati ve tarihi olmayanlar raporlu izinli veya bir sebeple işe gelmeyenler , sonra akşam iş çıkışı çıkanlar listboksta gene peyderpey işaretlenip TAMAM a basınca işten çıkış tarihi saati içeride bulunduğu süre ve düzenleyenin adı soyadı gerekli yerlere yazılacak doğrumudur.

Değiştir e basınca PARAMETRE sayfasındaki isim görev listesini veri sayfasına çekiyor , sonra listboxdan isimler seçilip YENİ/EKLE ye basınca listedeki ilgili ismin yanına giriş tarihi ve saati yazıyor , İşten çıkış yaparlarkende gene listbox dan isimler seçilip TAMAM a basınca da ilgili isimlerin işten çıkış tarih , saat ve işde kalış süreleri ve düzenleyen ismi ilgili hücrelere yazılıyor.

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Artemis,

Ellerinize, emeğinize ve bilginize sağlık. Konu amacına sizin emeğinizle ulaşmıştır.
ALLAH sizden, sevdiklerinizden ve sebep olanlardan razı olsun.
Hakkınız helal ediniz lütfen.

Saygılarımla.

Sayın Artemis,

Ellerinize, emeğinize ve bilginize sağlık. Konu amacına sizin emeğinizle ulaşmıştır.
ALLAH sizden, sevdiklerinizden ve sebep olanlardan razı olsun.
Hakkınız helal ediniz lütfen.

Saygılarımla.
Sende saol kardeşim güzel sözlerin için.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri