• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listboxta seçili satır boş ise işlem yapmasın..

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

OğuzTürkyılmaz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
31
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Herkese sağlıklı günler dilerim. Hesaplama formum yüklendiğinde Satır Sil Butonumu Pasif yaptım Listboxım boşda olsa doluda form aktif olduğunda satır sil butonum pasif. olacak. Taki ben listboxta bir satırda dolu bir kayıt seçtiğimde buton aktif olsun ve silme işlemini gerçekleştireyim. Ama eğer seçili satırda kayıt yok ise işlem yapmadan bana kayıt seçilmedi mesajı versin istiyorum, şu an satır boş da olsa kayıt silinecek mesajı veriyor.. Ama bir türlü listboxta dolu kaydı seçtiğimde butonun aktif olmasını sağlayamadım. Dolayısıyla boş bir kayıt seçildiğinde de satır sil butonunu pasif hale getiremedim. Biraz fantaziye kaçtım ama bunu nasıl çözerim.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
veyselemre hocam Or ListBox1.Text = "" Then kısmını yazmayı akıl edememişim Click olayına. Kodlarıma baktıysanız görmüşsünüzdür kafayı yedirdi bana bu kadar basit bir şeyi düşünemiyorum kafa duruyor çoğu zaman :) Çok teşekkür ederim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri