• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listboxta alfabetik sıralama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
90
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba dosyamda userform3 de bulunan listbox1 e veriler data sayfasından geliyor.TC kimlik numarası girerek aday ara ile sayfa 2den bilgileri ekrana alıyorum. Kaydetiğimde DATA sayfasına kayıt yapıyor. TC kimlik numarası girerek ARA tuşu ile ise DATA sayfasına kaydedilen bilgileri ekrana alabiliyoruz. Yapmak istediğim ise DATA sayfasına veriler kaydederken veya Listbox1 de Adı Soyadı sütununa göre alfabetik olarak gelmesini ama sıra numarasında değişiklik olmayacak nasıl yapabiliriz. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim

Çözüm
tamam hatanın sebebini anladım aktif sayfa DATA sayfası olmadığında hata veriyormuş
o kısmı aşağıdaki gibi düzenleyip dener misiniz?
Not: Data.Activate ile ilgili sayfa aktifleştirilmeli
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
veri kaydederken kaydetme yordamının sonuna
HTML:
Kod:
kodunu eklerseniz isme göre sıralama yapar
not: sıralamayı B:J sütunları aralığında yapar

yalnız bu sıra numarası kısmını anlamadım verilerin alfabetik olarak kaydedilmesi demek sıra numarasının değişmesi anlamına gelmez mi?

Konu Sahibi
yalnız bu sıra numarası kısmını anlamadım verilerin alfabetik olarak kaydedilmesi demek sıra numarasının değişmesi anlamına gelmez mi?
Sayın halily kaydet tuşundaki koda sizin kodu bendeki kodlara göre değiştirerek şu şekilde ekledim ama sıralama değişmiyor. Bir yerlerde yanlışlık yapıyorum Kırmızı olarak belirttim sizin kodlarınızı.. Kodu çalıştırabilseydim . sıralama nasıl değiştiğini daha net anlatabilecektim
HTML:
C++:

kaydı güncellemeye çalıştığımda If say = 1 Then devreye giriyor ve if bitiminde yordamdan çıkıldığı için diğer kodlar çalışmıyor
yeni kayıt eklemeye çalıştığımda ise
KayitSatiri = tablo.Find(aranan, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole).Row kodu hata veriyor ve yordamdan yine çıkılıyor
bulma satırını aşağıdaki gibi düzenlemeniz daha doğru olur
HTML:
Kod:
SonSatir = KayitSatiri

SonSatir = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("DATA").Range("B:B")) + 1
ama açıkçası yukardaki kodun mantığını anlayamadım!!!
sonsatır eğer gerçek son satırı bulan değerse neden önce KayitSatiri değeri atanıyor???
bu arada verdiğim kodda ufak bir hata tapmışım B1 yerine yanlışlıkla b2'den başlatmışım
HTML:
Kod:
olarak değiştirilmeli
yeni kayıt eklerken aşağıdaki kodu kullandım DATA sayfasında sorunsuz sıraladı
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
kaydı güncellemeye çalıştığımda If say = 1 Then devreye giriyor ve if bitiminde yordamdan çıkıldığı için diğer kodlar çalışmıyor
yeni kayıt eklemeye çalıştığımda ise
KayitSatiri = tablo.Find(aranan, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole).Row kodu hata veriyor ve yordamdan yine çıkılıyor
bulma satırını aşağıdaki gibi düzenlemeniz daha doğru olur
HTML:
Kod:

ama açıkçası yukardaki kodun mantığını anlayamadım!!!
sonsatır eğer gerçek son satırı bulan değerse neden önce KayitSatiri değeri atanıyor???
bu arada verdiğim kodda ufak bir hata tapmışım B1 yerine yanlışlıkla b2'den başlatmışım
HTML:
Kod:
olarak değiştirilmeli
yeni kayıt eklerken aşağıdaki kodu kullandım DATA sayfasında sorunsuz sıraladı
HTML:
Kod:
Sayın halily kodu dosyaya uyguladım . TC yazıp aday ara tuşu ile bilgiler ekrana geliyor kaydet dediğimde eklediğim hataları verdi ama aynı zamanda kaydetmişde oldu. anlmadım

kayıt eklemede mi verdi hatayı kayıt güncellemede mi?
yeni kayıt eklemede denedim hata vermedi vermesini gerektirecek bir şey de yok aslında -tabi dosyanız eklediğiniz dosyadan farklı ise bilemem-
kayıt güncellemede de hata veremez çünkü güncellemede kod eklediğim yere kadar çalışmıyor if bitiminde yordamdan çıkılıyor
izlediğiniz adımları teker teker anlatır mısınız?
Not: hangi formun hangi butonuna eklediniz kodları?

tamam hatanın sebebini anladım aktif sayfa DATA sayfası olmadığında hata veriyormuş
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın halily Kayıt eklemede hata veriyor. Sayfa2 ye yeni kişi ekleyip. ADAY ARA tuşu ile bilgiler ekrana geliyor veri girişlerini KAYDET dediğimde hata veriyor aynı zamanda listbox1 e en alta kaydedilmiş olarak görünüyor.. Dosyada değişiklik yok güncel dosyayı gönderiyorum. Alfabetik sıralama tam gerçekleşmiyor.

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
daha önceki kodda bu şekildeydi . hangisini kullanmalıyım Data.Range("B2:Q" & SonSatir).Sort Key1:=Range("C2"), Order1:=1, Header:=xlYes

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Buradaki "Data.Range("B1:Q" & SonSatir).Sort Key1:=Range("C1"), Order1:=1, Header:=xlYes[/CODE]" bu satır benim dosyada
Data.Range("B2:Q" & SonSatir).Sort Key1:=Range("C2"), Order1:=1, Header:=xlYes[/CODE] olrak görünüyormuş değiştirince alfabetik sıralama yaptı. Çok Çok teşekkür ederin sayın halily emeğinize sağlık minnetterım . İyi ki varsın Excel cozum

Rica ederim
İyi çalışmalar)

Konu Sahibi
Biraz geç oldu ancak farklı bir listbox alfabetik sıralama örneği ektedir kolay gelsin.
Desteğiniz ve emeğiniziçin çok teşekkür ederim Sayın Yusuf43 .ve ayrıca her soru ve önerilerimde yardımını esirgemeyen ExcelCozum harika bir excel dostu teşekkürler

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri