• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listboxdan seçili dosyayı klasöre taşımak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hunkar50

Yeni Üye
Aldığı beğeni
57
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Mrb Ark.lar..
Ekteki çalışma sayfalarında ana sayfa Çalışma kitabında bulunan Ana Sayfa (userform ) listbox1 den seçilen müşteri * çalışma kitabını Müşteri sil butonuna tıklayınca
CARİLER < FESİH EDİLEN klasörüne taşımak istiyorum. taşırken taşının günün tarihini de dosyaya yazsın istiyorum ÖRNEK : Müşteri1 21-05-2022 gibi
Yardımlarınız için teşekkürler..

aşağıdaki kodu dener misiniz?
Not: dosya uzantısın .xlsm olduğu varsayılmıştırHTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Hocam Elinize saglık..
Then Name KtpTasiE As KtpTasiY bu kod hata veriyor. bir diğer konu kez tıklayınca çalışıyor..

Silmeden; seçim menüsü çıkması mumkün mü.
mesela : Müşteriyi silmek istediğinize eminmisiniz ? gibi

Peki taşınacak yerde aynı isimde dosya varsa?

2. mesajdaki kodu yeniden düzenledim dener misiniz?
HTML:
Kod:
alternatif olarak
HTML:
Kod:

benim bilgisayarda mı sorun var bilmiyorum ama userform'unuz çok kasıyor.

ExecuteExcel4Macro ile Extra sayfasına veri almak 5,5-6,5 saniye sürüyor
oysa aynı veri recordset ile 0,2-0,3 saniye yaklaşık 20-30'da biri kadar süre de bitiyor
bu bahsettiğim sadece Extra sayfasına veri alma, daha textboxlara veri alma kısımlarından bahsetmiyorum bile
aşağıdaki 2 kodu bir modüle yazıp dener misiniz?
Not: sadece verilerin doğruluğu kontrol amaçlıdır
KapaliExcelAd = "Müşteri1.xlsm"
KapaliExcelSayfaAd = "Bina"
değerleri her 2 kodda da sabittir
recordset yöntemi ile
HTML:
Kod:
ExecuteExcel4Macro yöntemiyle
HTML:
Kod:

HTML:
Kod:
hatta sayfayı 2 parçaya bölmeye bile gerek yok tek Recordset ile alabiliyor
a.gifa.gif

Son düzenleme:
Çözüm
bir de yanılmıyorsam listboxtaki seçili veriyi almak için
satır ve sütun belirten ( ListBox.List(Satır no, sütun no) ) yandaki ListBox6.List(ListBox6.ListIndex, 7) kodu yerine,
sadece sütun no da kullanılabiliyor ListBox6.Column(7)

Konu Sahibi
bir de yanılmıyorsam listboxtaki seçili veriyi almak için
satır ve sütun belirten ( ListBox.List(Satır no, sütun no) ) yandaki ListBox6.List(ListBox6.ListIndex, 7) kodu yerine,
sadece sütun no da kullanılabiliyor ListBox6.Column(7)
Hocam Çok Güzel şeylerden bahsediyorsunuz ama >Excel bilggim ne yazıkki yok denecek kadar az.
eklediğim dosyadaki programı kendim kullanmak için siz hocalarım sayesinde yapmaya çalışıyorum ama ne yazıkki bahsettiklerinizi kendime göre uyarlamam çok zor. yapmak istediklerim programa bakınca anlaşılıyormu bilmiyorum ama zahmet olmazsa siz bir kontrol edip ana sayfa çalışma kitabını yaparsanız sevinirim.
Elinize saglık

kitabınız biraz karışık, çözümlemek düzenlemek için zaman ayırmak gerkli ;
aynı kod bloğunda önce kitap açılmış veri alınmış sonra kitap kapanmış ama sonra aynı kitaptan veri ExecuteExcel4Macro ile alınmaya çalışılmış
yada hem recordset kullanılmış hem ExecuteExcel4Macro
isterseniz tasarım aynı kalır ama kodlama adım adım 0'dan yeniden yapılır
Not: konu çözümlendiyse ilgili mesajı çözüldü olarak işaretleyin

ExecuteExcel4Macro ile alınmaya çalışılmı
Hatırladığım kadarıyla sayfanın belirli hücrelerinden veri almak için kullanmıştım.Yani hatırladığım kadarıyla kasma yapacak yada yavaşlatacak bişey değildi.Bu koda lüzum olmadığı yerde Ado kullanmıştım.Dosyayı unuttuğum için aklımda kaldığı kadayıla yazdım.

Ben bir kaç yerde rastladım hocam aynı yerde 2 farkli yapi da kullanılmıştı
Not: çalışmayı tam anlamıyla incelemedim o nedenle kesin birşey söylemem doğru olmaz ama mesela 7. mesajda kıyaslama için kullanılan ExecuteExcel4Macro yönteminde dikkat ederseniz aynı dosyadaki veriler
hem open :
Kitap adı: Workbooks.Open(.List(.ListIndex, 3))=>D:\Desktop\CARiLER\Müşteri1.xlsm
Sayfa Adı: wb.Worksheets(.List(.ListIndex, 1))=>Bina

hem de ExecuteExcel4Macro yöntemiyle alınmış
Application.ExecuteExcel4Macro(yol1 & 4 & "C" & 3)
yol1 =d:\Desktop\CARiLER\[Müşteri1.xlsm]Bina
Kitap adı: d:\Desktop\CARiLER\[Müşteri1.xlsm]
Sayfa Adı: Bina

Doğrudur Halil abey.Yanlış hatırlamıyorsam iki farklı yöntemle aynı veri aldırmamıştım belki üstad yapmıştır zamanım olmadığı için dosyayıda inceleyemedim.
Kapalı dosyadaki veriler ado ya uygunolmayanları adısuz yaptırmıştım ve dediğim gibi hızlıydı galiba.
Hatırladığım kadarıyla örnek kapalı excellerden atıyorım c5,h10,k7 gibi sabit hüclereden veri alınması gerektiği için ado kullanmamıştım.
Kapalı excel açma olayı ise kapalıdaki satır silme içindi yanılmıyorsam ve ado ile silme sıkuntı yada olmuyor bilşyorum tabii dolaylı yoldan yapılırmı bilmiyorum uğraşmamıştım aç kapat kolayıma gelmişti.Birde satır silme için aç kapat kullanınca belki fırsattan istifade başka yerdede kullanmış olabilirim.
ExecuteExcel4Macro olayı aslında bayapı iyi ama fazla veri olunca yavaş çalışır adoya göre ama hatırladıpım kadarıyla bu yöntem döngüde kullanılmamıştı kullanıldıysada veri az olur diye düşünmüşümdür.
Kısaca kodları tam düzenlerseniz bence daha iyi olur istiyorsanız.

aşağıdaki kodu dener misiniz?
Not: dosya uzantısın .xlsm olduğu varsayılmıştırHTML:
Kod:
Ben böyle bir konumda sayfa eklerim... Ve listbox seçimi ile gönder butonu ile o satırı kopyalarım... İstediğim tarih ve saat eklemesi zaten bilinen yöntem ..
Bu kişi sayısı yüzlerce olabilir....
Listbox çoklu seçim etkin olmalıdır ...
VBA komutlarında yanılma payımız yada düzeltme zihinsel yorgunluk yapabilir ...

Konu Sahibi
Hocamlarım zaten 3 kuruşluk aklım var onuda siz aldınız . :)
ne yapayım konuyu kapatalım mı, yoksa farklı bir yolmu çiziyoruz..
Zaten bu Konu üzerinde değerli hocalarımızın emekleri var sagolsunlar ama Refaz hocam gerçekten çok emek vermişti kendisine yeniden teşekkür ederim...
Excelçözüm sayesinde bu excel çalışmasını bu seviyeye getirebildim.
bu çalışmadan önce ugraştıgım çalışma kitabında bazı kodları anlayabiliyorum ama işin içine ado vs gibi şeyler girince ben benlikten çıktım. sadece bakmakla yetiniyorum... :(

sorunuz dosya taşımayla ilgili dolayısıyla eğer çözüm önerileri işe yaradıysa çözümü işaretlemelisiniz
uygulamanızın yeniden yapılmasını istiyorsanız sil baştan her soru için yeni konu açmanız gerekiyor

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri