• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listbox seçimine göre bilgi alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

BERKBABA44

Yeni Üye
Aldığı beğeni
73
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Es Selamün Aleyküm.
Sayfa1 "A" sütununda okul adları mevcut. "C:Z" aralığında da ders saati ile ilgili bilgiler var. Userformda okul adı seçtiğim zaman tablodaki bilgilerin okul adına göre textboxlara gelmesini sağlayamadım. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

ComboBox1_Change() olayına aşağıdaki kodu ekleyip
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
forma yada herhangi boş modüle aşağıdaki yordamı ekleyip dener misiniz?
HTML:
Kod:

kod hatalı olmuş, doğrudan listboxtaki ders sırasını almışım, listboxa dersleri alma kodunuz eğer sayfadaki sıraya gore ise sorun olmaz ama listboxtaki ile sayfadaki sıralama farklı olabiliyorsa match fonksiyonu ile sayfadan alınması gerekirdi. uygun bir zamanda düzeltmeye calisirim

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Halil üstadım;
İlk sıradaki okulu almıyor. Liste ile sayfa muhtemelen farklılık gösterecek. Ellerinize sağlık. İnşallah en kısa zamanda yardımcı olursunuz.
Teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Saygılarımla

şimdi denedim eklediğiniz örnekte ilk sıradaki okulu da alıyor?
bu arada açılır kutuya satır ekleme kodunuzdan anladığım kadarıyla sayfadaki okul sırasıyla listedeki sıralama aynı
If WorksheetFunction.CountIf(s.Range("A2:A" & i), s.Cells(i, "A")) = 1 Then
ComboBox1.AddItem s.Cells(i, "A").Value
End If

bu koda göre A2den başlayaral son satıra kadar satır satır ilerleyip boş olmayan hücreyi ekliyor

Konu Sahibi
Halil ustam
Örnek dosyada mükemmel. Asıl dosyaya alınca ilk sıradaki okula ait veriler gelmiyor. Muhtemelen hata bende ama ne hatası yaptım meçhul. Yanlış anlaşılmasın örnek dosyada hata yok. Asıl dosyayı keşke gönderebilseydim. Hatamı illa ki görürdünüz

Moderatör tarafında düzenlendi:
Konu Sahibi
Halil Ustam İlk sırada ki okul sıkıntısını çözdüm. Hata mı buldum.
HTML:
Kod:
bu kısımda imiş.

Konu Sahibi
Sadece
kod hatalı olmuş, doğrudan listboxtaki ders sırasını almışım, listboxa dersleri alma kodunuz eğer sayfadaki sıraya gore ise sorun olmaz ama listboxtaki ile sayfadaki sıralama farklı olabiliyorsa match fonksiyonu ile sayfadan alınması gerekirdi. uygun bir zamanda düzeltmeye calisirim
match ile yapacağınız değişim kaldı. Tekrar teşekkür ederim. Sağ olasın

Tek sorun ilk satırda değil miydi?
Başka ne sorun vardı?

Konu Sahibi
İlk satırı meselesi tamam Halil ustam
Sadece sıralama farklı olursa diye kaçıncı fonksiyonu ile düzeltirim demiştiniz ya sadece o kaldı. Uygun görürseniz eğer

aşağıdaki kodları dener misiniz?
ComboBox1_Change kodu:
HTML:
Kod:
yordam koduHTML:
Kod:

Çözüm
cümlemizinkini )

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri