• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listbox Seçili Satır Hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhabalar; Textbox23 e aranan veriyi girdiğimde buluna veri Listbox1 e geliyor. Listboxta seçili satırdayken kaydet butonuna basıp veri güncellediğimde seçili satır kayboluyor. Kayıt güncelledikten sonra Listbox1 de seçili satır kalabilir mi?
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

bu konuda kullanılan kod dediğiniz işlemi gerçekleştiriyordu yanılmıyorsam
az önce denedim hem eklemede hem güncellemede ilgili kayda gitti.

Konu Sahibi
Sayın Halily hocam tümünde arama kodunda biraz yavaşlama olduğu için Textbox23 eklenen kodda revizyon yapıldı. Revizyon yapıldıktan sonra Textbox23 te aranan ve bulunan kayıt üzerinde güncelleme yapınca seçili satırdan çıkıyor.

Konu Sahibi
Halily bey hocam söz konusu yapılacak işlem kaydet makrosunda mı yapılacak. Yoksa Textbox23 içeriğinde mi olacak

yarın ilgilenmeye çalışırım

HTML:
CSS:

Kaydet kodlarındaki
ListBox1.RowSource = "
Listbox1 i temizliyor. Bunu devre dışı bırakırsanız Listbox1 temizlenmez.

Konu Sahibi
Sayın Yazıcı Listbox1'i devre dışı bıraktığım zaman hem kayıt işlemi çok yavaşladı. Hem de Textbox23 te arama yapıp, bulunan seçili kayıt üzerinde iken kayıt güncelle dediğim zaman Listbox1 temizleniyor. Oysa temizlenmemesi gerekiyor.

Sayın Hsn55 Listbox1'i devre dışı bırakmayacaksın, sadece kaydet kodlarında benim gösterdiğim yerdeki satırı (ListBox1.RowSource = "") , yani listbox1'i temizlemeyi devre dışı bırakacaksın.

Konu Sahibi
Halil hocam merhabalar, sizden ricam eğer müsaitseniz konuya bakabilir misiniz?

açıkçası sorunu anlamadım behsettiğiniz işlem kaydet butonuyla alakalı ama siz aramayla ilgili kodu paylaşmışsınız kaydet butonunun kodu değişmemiş dolayısıyla sorun çıkmaması lazım, zaten denediğimde de sorun çıkmadı.
sorunu daha açık ifade edebilir misiniz?
adım adım anlatın işlemi sonucu ve ne olması gerektiğini...
tekrar belirtiyorum kaydet butonu ile arama işlemi farklı ve siz kaydet butonunun kodunu değiştirmemişsiniz en azından eklediğiniz dosyada sorun çıkmamalı

Konu Sahibi
Textbox23 te arama yapıp (Örneğin :68 ) , bulunan satırı Listbox1 'de seçiyorum. Seçili satırda iken Userform üzerinde herhangi bir Textboxa veri girip kaydet butonuna basıyorum. Veri Güncellensin mi sorusuna evet dediğimde Listbox1 de seçili satırda kalmıyor. Sorun bur da hocam

pardon şimdi sorun verdi
aramadan sonra süz sayfasına veri almıyor

sorunun sebebini anladım önceki çoklu arama yönteminde verinin bulunduğu alan açılır kutudan seçilip arama textbox24 üzerinden devam ediyordu ama bu yöntemde 2si bağımsız olduğundan boş alan gönderdiğinden arama yapılamıyor
uygun bir zamanda çözmeye çalışırım ama aceleye getirirseniz bulunacak çözüm de bir sonraki değişiklikte sorun çıkarır

1 - formun en başına HTML:
Kod:
satırını ekleyin
2 - TextBox23_Change() olayındaki
HTML:
Kod:
3 - TextBox24_Change() olayına aramaTxtBox = 24
4 - arama olayını da aşağıdaki gibi değiştirip dener misiniz?
HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Halily hocam merhabalar;
2 yerde sıkıntı var. Bunlarda olursa tamam gibi
1-Combobox14 den Müdürlük Dava No'yu seçip TextBox24 'e örneğin : 70 sayısını girdiğimde bulmuyor.
2-Textbox23 e örneğin 70 sayısın girdiğimde ,sayıyı buluyor fakat Listbox1 de bulunan satıra geçmiyor. İstediğim arananı bulduğu zaman otomatik satır seçilip bulunan veriler userfom da ilgili yerlere (Textbox ve combobox) gelse.

bahsettiğiniz 2 sorun da bu konuyla ilgili değil yanılmıyorsam,
eskiden bu sorunlar yoktu da önerdiğimiz çözümü uygulayınca mı çıktı?

Konu Sahibi
Hayır hocam . Önceden de vardı . Önerdiğiniz çözümü uygulayınca olmadı

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri