• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listbox İlgili sütun daki satırları çarpma ve en son toplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Aldığı beğeni
97
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Listbox4 4.sütundaki verileri toplayıp ilgili satırlara gönderiyorum.Ama ben listbox4 teki 3.Sütun her bir satırdaki değeri 4. sütundaki değer ile çarpıp en son kaç satır varsa toplayıp öyle ilgili satıra göndermek istiyorum .Kodu revize edemedim .Yardımcı olursanız sevinirim.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Dediğim listbox3e çift tıklayınca listbox4 de virgül yerine nokta çıkıyordu ondalık kısmında.
Nasıl olduysa düzeldi bende.
Onun için cdbl ve val olaylarına gerek kalmadı.Kodlar altta değişiklik yaptıklarım.

HTML:
Rich (BB code):
Konu Sahibi
Sizi dosyayla uğraştırmak istemedim aslında .
anaformda butonlardan lab seçiyorum.Listbox3de seçilen deneyler listbox4 de gösteriliyor.Listbox4 db click ile Adet kısmını değiştiriyorum.Seçtiğim deneylerin ücretini toplayıp protokol sayfasındaki protokol bedeli sütununa atıyor.Ama şöyle bir sorun var Deney adedi dini inputbox ile değiştirdikten sonra ona göre hesap yapmak istiyorum.Onun içinde listbox4 teki saçilen deneylerin adedini birim fiyat ile çarpsın genel toplamı öyle bulsun istiyorum.

Aslında listbox3e çift tıklayınca 4 e ondalık kısmında , yerine . geliyor bu kısımda ayarlanmalı.
Val ile yapmışsınız lakin bence düzeltilmeli.
Eğer atyarlarsam eklerim dosyayı.

HTML:
CSS:

Dediğim listbox3e çift tıklayınca listbox4 de virgül yerine nokta çıkıyordu ondalık kısmında.
Nasıl olduysa düzeldi bende.
Onun için cdbl ve val olaylarına gerek kalmadı.Kodlar altta değişiklik yaptıklarım.

HTML:
Rich (BB code):

HTML:
Rich (BB code):

Çözüm
Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim Sayın Refaz .Bendede çıkıyordu bişeyler yaptım düzeldi anlamadım tam sebebini.
Sayın Refaz borcsorgu userformunda combobox1 de 5 Başmühendisliğimin olmasını istiyorum.(anaform.combobox1 gibi)
combobox2 de ise D sütunundaki firma adları olacak.
Combobox1 de bir başmühendislik seçip sorguladığım gibi
combobox1 den bir başmühendislik seçip combobox2 ye tıkladığımda o başmühendisliğe bağlı firmalar gelecek.
Ama bazen başmühendislik sütunu boş kalabilir.Yani başmühendisliğe bağlı olmayan bir firma kayıt edilmiş olabilir.
O zamanda direkt combobox 2 ye tıkladığımda D sütunundaki firmalar gelsin .
Bundan sonraki süreçte Sorgula butonuna tıkladığımda Comboboxlardan seçtiğim verilere bağlı bilgiler Listbox1 de gösterilsin.Proje adı hariç diğer tüm sütunlar listbox1 de gösterilsin.Listbox1 de gösterilen protokol bedelleri ödenenler toplamı textbox1 e ,ödenmeyenler toplamı textbox2 de gösterilsin.Birde iptal option butonu olacak .iptal edilen bi protokolu bu hesaplamalara dahil etmesin.

Konu Sahibi
Kusura bakmayın birbiriyle bağlantılı olduğu için sorgu ekranı .Biraz uzun yazmak zorunda kaldım.Zamanınız varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
iptal option butonu borcsorgu ekranında yer almıyor sanırım .Onun için yeni dosya paylaşmak istemedim .
Ödenen;ödenmeyen option butonları yanısıra iptal option butonununda olduğunu varsayın .

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri