• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listbox içinde arama yaparken "Errore di run-time '380':" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

silenax

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Ustalarım herkese Merhaba. VBA başlangıç seviyesindeyim. Hazır bulduğum bir userformu kendime göre dizayn ettim ancak listbox içeresinde arama yaptırdığımda Errore di run-time '380': hatası veriyor. çözüm için yardımcı olabilirmisiniz. Herkese kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Çözüm
Kod:
ListBox1.List = Sheets("Data").Range("a2:l" & [a65536].End(3).row).Value
yazan satırların tamamını bulup aşağıdaki gibi değiştirmelisiniz.
Kod:
ListBox1.List = Sheets("Data").Range("a2:T" & [a65536].End(3).row).Value

CTRL+H basıp değiştir penceresi ile yapabilirsiniz.
Merhaba.

UserForm_Initialize olayında ListBox1.ColumnCount = 20 yazmışsınız fakat A:L arasını yani 12 sütunu Listboxa aktarmışsınız. 20 yerine 12 yazmalısınız ListBox1.ColumnCount = 12

Ayrıca ListBox1_Click olayında For a = 0 To 20 yazmışsınız bunu da For a = 0 To ListBox1.ColumnCount şeklinde değiştirmelisiniz.

Son düzenleme:
Merhaba.

UserForm_Initialize olayında ListBox1.ColumnCount = 20 yazmışsınız fakat A:L arasını yani 12 sütunu Listboxa aktarmışsınız. 20 yerine 12 yazmalısınız ListBox1.ColumnCount = 12

Ayrıca ListBox1_Click olayında For a = 0 To 20 yazmışsınız bunu da For a = 0 To ListBox1.ColumnCount şeklinde değiştirmelisiniz.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. ancak benim 20 texbox ım var ve 20 sutuna A-T arasına işlem yapmak istiyorum o yüzden 20 yazmıştım. birkaç düzenleme daha yaptım ancak hala listbox ta bir veriye tıkladığımda hata alıyorum. Bakabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Kod:
Kod:

Çözüm
Kod:
Kod:

düzeldi çok teşekkür ederim herkesin eline emeğine sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri