• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listbox içinde arama yaparken "Errore di run-time '380':" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

silenax

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Ustalarım herkese Merhaba. VBA başlangıç seviyesindeyim. Hazır bulduğum bir userformu kendime göre dizayn ettim ancak listbox içeresinde arama yaptırdığımda Errore di run-time '380': hatası veriyor. çözüm için yardımcı olabilirmisiniz. Herkese kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• Advanced_Userform.xls
    529 KB · Gösterim: 4
Merhaba.

UserForm_Initialize olayında ListBox1.ColumnCount = 20 yazmışsınız fakat A:L arasını yani 12 sütunu Listboxa aktarmışsınız. 20 yerine 12 yazmalısınız ListBox1.ColumnCount = 12

Ayrıca ListBox1_Click olayında For a = 0 To 20 yazmışsınız bunu da For a = 0 To ListBox1.ColumnCount şeklinde değiştirmelisiniz.

Son düzenleme:
Merhaba.

UserForm_Initialize olayında ListBox1.ColumnCount = 20 yazmışsınız fakat A:L arasını yani 12 sütunu Listboxa aktarmışsınız. 20 yerine 12 yazmalısınız ListBox1.ColumnCount = 12

Ayrıca ListBox1_Click olayında For a = 0 To 20 yazmışsınız bunu da For a = 0 To ListBox1.ColumnCount şeklinde değiştirmelisiniz.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. ancak benim 20 texbox ım var ve 20 sutuna A-T arasına işlem yapmak istiyorum o yüzden 20 yazmıştım. birkaç düzenleme daha yaptım ancak hala listbox ta bir veriye tıkladığımda hata alıyorum. Bakabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

• Advanced_Userform.xls
    533.5 KB · Gösterim: 2
Dosya ekte.

Ekli dosyalar

• Advanced_Userform (1).xls
    496 KB · Gösterim: 1
Merhaba , 20 Textbox ınız var ama 11 Listbox sütunuz var ,

hata veren kısma değiştirin sanırım çalışır,

For a = 0 To 11

Alpi aşağıdaki resimde textboxlara veri girip kaydet dediğimde listbox sütun sayısı 12 ye düşüyor tekrar.
pmCZYviMfrsT.png

ve Listboxtaki verilere çift tıklayınca aşağıdaki hatayı veriyor

LlEg6qGCBU.png

Ekli dosyalar

• Advanced_Userform (1).xls
    496 KB · Gösterim: 5
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
yazan satırların tamamını bulup aşağıdaki gibi değiştirmelisiniz.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

CTRL+H basıp değiştir penceresi ile yapabilirsiniz.

Çözüm
Kod:
yazan satırların tamamını bulup aşağıdaki gibi değiştirmelisiniz.
Kod:

CTRL+H basıp değiştir penceresi ile yapabilirsiniz.
düzeldi çok teşekkür ederim herkesin eline emeğine sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri