• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listbox Columnheads Sabit Başlık

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ilkay94

Yeni Üye
Aldığı beğeni
9
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Herkese iyi geceler dilerim hayırlı cumalarınız olsun,

Adnan hocam yeni üyeyim ama çok soru soruyorum her soruma çözüm sunuyorsunuz sizide bıktırdım maruz görün :) ,

Üstadım ALTKATTREÇETEEKRANI formunda ki ListBox1 ve ListBox3 ün columnheads özelliklerini aktif etmek istiyorum,

Çünkü bu listboxları sağa sola kaydırınca üstlerinde ki başlık için kullandığım listboxlar hareket etmiyor,

Labelde denedim ancak onlarda sabit kalıyor hareket ettiremedim,

Bende columnheads özelliğini kullanmak istiyorum ancak filtreleme yaptığı anda başlıklar siliniyor,

ALTKATTREÇETEEKRANI formunda ki TextBox1 ve TextBox22 lerde sizlerin desteği ile kullandığım filtreleme özellikleri var,

Araştırdığım kadarı ile filtre yöntemlerinde columnheads özelliği kullanılabiliyor başlıkları sabit bırakıp başlıklardan itibaren arama yaptırıp getiriyorlar,

Ancak bu yöntemler beni fazlası ile aşıyor ve yine sizlerden akıl almak istiyor ve tekrar yardım rica ediyorum.

Çözüm
Yorum yazmayacaktım, ama dayanamadım.
#8 nolu mesajdaki dosyayı incelediniz mi?
Listbox columheader özelliğini true yaparsan başlıklar gelir ancak filtrelemede kaybolur. header özelliği row source ile çalışır. İlla da başlık olsun derseniz listview kullanın derim onunda 64 bit sıkıntısı bulunmaktadır.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Listbox columheader özelliğini true yaparsan başlıklar gelir ancak filtrelemede kaybolur. header özelliği row source ile çalışır. İlla da başlık olsun derseniz listview kullanın derim onunda 64 bit sıkıntısı bulunmaktadır.
Merhaba günaydın Adnan bey,

Acaba columheader özelliğini aktif etmeden de yapabilir miyiz,

Listbox için arama yaptığım zaman ListBox1 ve ListBox3 in ilk satırındaki başlıklar sabit kalacak şekilde bir kodlama yapılması mümkün müdür.

sadece listview de yapılabilir yada kodlar tamamen değiştirilir ado kullanılırsa olabilir

ListBox3 in ilk satırındaki başlıklar sabit kalacak şekilde
Bu şekilde olur fakat listboxun satırlarını alta kaydırınca haliyle başlık satırı görükmez fazla kaydırınca.Fizinin ilk satırına başlıkları ekletilip ayarlanırsa olabilir.Buna gerek olmadan Rowsource ilede extra sayfa ekleyip dizidekileri oraya aktarıp ordan listboxa alınır böylece sağa kaydırıncada başlıklar çıkar.
Adnan hocamızın dediği gibi listviewde kullanabilirsiniz excel 32bit ve veri çok değilse.

Konu Sahibi
Bu şekilde olur fakat listboxun satırlarını alta kaydırınca haliyle başlık satırı görükmez fazla kaydırınca.Fizinin ilk satırına başlıkları ekletilip ayarlanırsa olabilir.Buna gerek olmadan Rowsource ilede extra sayfa ekleyip dizidekileri oraya aktarıp ordan listboxa alınır böylece sağa kaydırıncada başlıklar çıkar.
Adnan hocamızın dediği gibi listviewde kullanabilirsiniz excel 32bit ve veri çok değilse.
Merhaba Zafer bey hosgeldiniz,

Benden bıktınız sandım açtığım konulara katılmayinca 😀 iyisinizdir umarım,

Hocam kalıcı bisiy olacak ileride veri cok fazla olacaktır burada program var aslında ama tam isteneni vermiyor eski ve desteği olmayan bir program o yüzden bende bilgim yettiğince hem öğrenmek hemde işim yürüsün diye bisiyler yapmaya çalışıyorum,

Adnan hocamın yaptığı kodlamalar cok hızlı çalışıyor ancak ben başlık icin ayri listboxlar açmıştım suan saga kaydirinca ustte ki lixtboxlar hareket etmeyince bunu akıl edememiştim ve başlık icin cozumde bulamadım,

En kolay nasil çözerim dizi yöntemi demişsiniz orada ki kodlama beni aşıyor icinden çıkamam.

Hoşbulduk abey :)
Zamanım olmadıpı için ancak mobilden konuları takip edebiliyorum.
Tekrar tekrarlamak gerekirse rowsource ile yalılmadı gerek başlık için.Dizi kodları zaten hazır ordakiler sadece başka sayfaya aktarılacak ve hep aynı şeyleri tekrar yazmaktan parmaklarım isyan etti :)
Eğer extra sayfa olayı ile olsun derseniz arkadaşlar halleder bende zaman bulabilirsem bakarım.

Konu Sahibi
Hoşbulduk abey :)
Zamanım olmadıpı için ancak mobilden konuları takip edebiliyorum.
Tekrar tekrarlamak gerekirse rowsource ile yalılmadı gerek başlık için.Dizi kodları zaten hazır ordakiler sadece başka sayfaya aktarılacak ve hep aynı şeyleri tekrar yazmaktan parmaklarım isyan etti :)
Eğer extra sayfa olayı ile olsun derseniz arkadaşlar halleder bende zaman bulabilirsem bakarım.
Filtreleyip baska bi sayfaya aktarip o sayfayi listbox a almak gibi bisiyden bahsediyorsunuz sanırım,

Bu başlık konusu beni deli etti vallahi bende sizi deli ettim,

Adnan hocam hakkınızı helal edin o kadar yardimda bulundunuz,

Zafer hocam ve tum arkadaslar sizde hakkınızı helal edin Zafer hocam sizde cok yardim ettiniz teşekkür ederim,

Kizacaksiniz biliyorum ama ben başlık konusunu nasil cozucem hala anlamadım yani o dizi kodlarina veriyi aldigi sayfada ki ilk satiri sabitleyemez miyiz a1 den L1 e kadar mesela sabit kalsin tum işlemleri A2 den L2 ye kadar yapsın gibi listbox temizlenirken de ilk satiri temizlemesin gibi

en geç yarın geceye kadar fırsat bulduğumda çözeceğim

Konu Sahibi
en geç yarın geceye kadar fırsat bulduğumda çözeceğim
Adnan hocam ben bu kadar yardım beklemiyordum açıkçası çok teşekkür ederim hakkınızı helal etmediniz ayrıca😀😀,

Zafer hocam gibi sizide biktirdim biliyorum ama gercekten bana cok emeginiz gecti hakkınızı helal edin lütfen.

başlıklı

Konu Sahibi
Adnan hocam,

Zaman ayırıp yaptığınız için çok teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık,

Birşey söyleyecektim klavyede / - gibi veya insert hom gibi vs tuşlara basınca birden bire başlıklar siliniyor,

Filtre kalıyor ancak başlıkları siliyor.

Arama sonucu kayıdı dolduramaz ise başlıkları silmesi normaldir. Textbox 22 ye harf ve rakam dışında başka karakter girilmesi yasaklanabilir

ALTKATTREÇETEEKRANI formundaki Private Sub UserForm_Initialize() kodu içindeki alttakilerde 1 ler olmayacak normalde.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu arada o formda ListBox2 ve ListBox4 yokmuş ve gereksiz kodlar yazmışsınız.

Adnan hocanın ilgili kodu alttaki gibi yaparsanız sanırım istediğiniz olur.
KAYIT sayfasına başlıklar eklemelisiniz A1:L1 aralığına.

HTML:
JavaScript:

Konu Sahibi
Adnan hocanın ilgili kodu alttaki gibi yaparsanız sanırım istediğiniz olur.
KAYIT sayfasına başlıklar eklemelisiniz A1:L1 aralığına.

HTML:
JavaScript:
Merhaba günaydın Zafer hocam,

Filtreleme yaptığım anda başlıklarıda siliyor nerede bi hata var anlamadım,

Öğrenmek amaçlı soruyorum da başka bir sayfaya aktarmadan sayfada ki ilk satırı listbox ın ilk satırına sabitlememiz mümkün değil midir,

Ayrıca - / * gibi şeyler yazınca sayfada ki başlıkları neden siliyor acaba bilgi amaçlı soruyorum kodlama ile bu harf ve sayı dışında ki şeyleri görünce neden siliyor.

Merhaba Dosyanıza bakınca;
HTML:
Kod:
gibi kodlar gördüm. Bu kodları aşağıdaki gibi kısaltabilirsiniz. Kodları izlemek daha kolay olur.
HTML:
Kod:

Merhaba günaydın Zafer hocam,

Filtreleme yaptığım anda başlıklarıda siliyor nerede bi hata var anlamadım,

Öğrenmek amaçlı soruyorum da başka bir sayfaya aktarmadan sayfada ki ilk satırı listbox ın ilk satırına sabitlememiz mümkün değil midir,

Ayrıca - / * gibi şeyler yazınca sayfada ki başlıkları neden siliyor acaba bilgi amaçlı soruyorum kodlama ile bu harf ve sayı dışında ki şeyleri görünce neden siliyor.
Günaydın üstad.
16.Mesajdakini uyguladıysanız normalde sorunsuz çalışması gerekiyordu.
Diğer türlü istediğiniz ise listbıxun ilk satırına başkık eklendirilirse listbox kaydırma çubuğu alta gidince başlıklar görükmez.

Yorum yazmayacaktım, ama dayanamadım.
#8 nolu mesajdaki dosyayı incelediniz mi?

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri