• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü LET Fonksiyonu ile Performans ve Hız Optimizasyonu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mervvvvvvv

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Değerli hocalarım, merhaba. Personel prim ve performans hesaplaması yaptığımız yaklaşık 15 bin satırlık büyük bir tablomuz var. Hücrelerin içinde çok uzun ve karmaşık EĞER, DÜŞEYARA ve ORTALAMA kombinasyonları kullanıyorum. Formülün içinde aynı hesaplamayı (örneğin performans katsayısını buldurmak için) 4-5 kere tekrarlamak zorunda kalıyorum. Tablo bu yüzden inanılmaz kasmaya başladı, aşağı kaydırırken bile Excel donuyor.Yeni gelen LET fonksiyonu sayesinde formül içindeki değişkenlere isim atanabildiğini ve aynı hesabı Excel'e sadece 1 kez yaptırarak performansı uçurduğunu öğrendim. Bendeki bu uzun formülü LET mantığına nasıl uyarlayabiliriz? Formülün sadeleşmesi ve dosyanın hızlanması için yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Değerli hocalarım, merhaba. Personel prim ve performans hesaplaması yaptığımız yaklaşık 15 bin satırlık büyük bir tablomuz var. Hücrelerin içinde çok uzun ve karmaşık EĞER, DÜŞEYARA ve ORTALAMA kombinasyonları kullanıyorum. Formülün içinde aynı hesaplamayı (örneğin performans katsayısını buldurmak için) 4-5 kere tekrarlamak zorunda kalıyorum. Tablo bu yüzden inanılmaz kasmaya başladı, aşağı kaydırırken bile Excel donuyor.Yeni gelen LET fonksiyonu sayesinde formül içindeki değişkenlere isim atanabildiğini ve aynı hesabı Excel'e sadece 1 kez yaptırarak performansı uçurduğunu öğrendim. Bendeki bu uzun formülü LET mantığına nasıl uyarlayabiliriz? Formülün sadeleşmesi ve dosyanın hızlanması için yardımlarınızı bekliyorum.
Deneyiniz...
Personel prim ve performans hesaplamasını nasıl yapıyorsunuz.
Örnek verirseniz, let mantığını uygulamaya çalışan arkadaş olabilir.

Deneyiniz; formülü asıl verilere göre düzenleyiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 152
Hocalarım selamlar, destekleriniz için çok teşekkür ederim.

Alicimri hocam haklısınız, örnek formülü tam açamadığım için haklı bir kafa karışıklığı olmuş, kusura bakmayın.

SNNAY hocam, paylaştığınız LET şablon yapısı harika bir rehber oldu. Formüldeki mantığı kendi DÜŞEYARA ve ORTALAMA kriterlerime göre satır satır uyarladım. Sonuç gerçekten inanılmaz! Eskiden aşağı kaydırırken kilitlenen 15 bin satırlık dosya şimdi tıkır tıkır çalışıyor ve hesaplamayı anında yapıyor. Excel'e aynı hesaplamayı defalarca yaptırmamak meğer performansı bu kadar etkiliyormuş.

Emeğinize, bilginize sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri