Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.
lblmusteriler2 diye bir label göremedim ama lblmusteriadi2'yi kastediyor olabilir misiniz?Refaz hocam aslında konulara çoğu zaman dosya ekler ve detaylı açıklama yaparım. Basit bir cevabı olduğunu düşündüğümden dolayı dosya eklemedim.
Bu konuda daha önce bir soru sormuştum. Lakin bunla ilgili tam çözüm bulamadım.
İstediğim durum; lblmusteriler2.caption değerini lstmüşteriler listboxında bulup işaretlemesini istiyorum. Teşekkürler.
Ekle butonuna bastığınızda cari seçilmeli diye uyarı veriyor. Bu kontrolü sadece orada mı yaptıracaksınız? Eğer öyleyse o butonun olayına böyle bir şey eklenebilir.Evet aeGNoR hocam.
aeGNoR hocam,
Aslında cari seçimi kalkmadan aynı cari üzerinde işleme devam edilebilmesi için bunu istiyorum. Seri halinde işlem eklenebilmesi için. Müşteri seçimi kalkınca veri eklemek için tekrar cari ismini seçmek gerekiyor.
#8 numaralı mesajımdaki dosyayı düzenledim. Kontrol eder misiniz? Userform_Activate olayına ve Userform_Initialize olayına bakarsanız ne yaptığımı görebilirsiniz.aeGNoR hocam son olarak birşey daha sormak istiyorum. Alttaki listboxta bulunan veriler çift tıklanıp güncelleme olayı yapılacakken tarihi seçince cari ismi yine kayboluyor. Sizin yazdığınız kodları tarih olayında nereye eklemeliyim?
aeGNoR hocam aşağıda gifle anlatmaya çalıştım. Tarihi değiştimeye çalışınca seçim yine kalkıyor.#8 numaralı mesajımdaki dosyayı düzenledim. Kontrol eder misiniz? Userform_Activate olayına ve Userform_Initialize olayına bakarsanız ne yaptığımı görebilirsiniz.
Kişisel Notum: Bu tür çalışmalarda veritabanı sistemi kullanmanızı öneririm. Veritabanı normalizasyon kurallarına riayet ederek hazırlanan ve bu kurala bağlı kalarak geliştirilen programların daha sonraki süreçlerde düzenlenmesi, geliştirilmesi, hataların giderilmesi çok daha basit bir şekilde gerçekleştirilebilir.
Bu yola adım atan herkesin sonu ADO, DAO vb. gibi yöntemlere başvurmaktır. Böylece nesnelerinizde verilerinizi görüntülerken bu kadar uğraşmaz, enerjinizi tüketmezsiniz.
Dosyayı deneyemedim ama önceki konuda yazdığım kod kullanılabilinir yada bir label eklenip gizlenip ona değer atayıp öyle yapılabilinir abeyler.aeGNoR hocam aşağıda gifle anlatmaya çalıştım. Tarihi değiştimeye çalışınca seçim yine kalkıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 4292
#8 numaralı mesajımdaki dosyayı düzenledim. Kontrol eder misiniz? Userform_Activate olayına ve Userform_Initialize olayına bakarsanız ne yaptığımı görebilirsiniz.
Kişisel Notum: Bu tür çalışmalarda veritabanı sistemi kullanmanızı öneririm. Veritabanı normalizasyon kurallarına riayet ederek hazırlanan ve bu kurala bağlı kalarak geliştirilen programların daha sonraki süreçlerde düzenlenmesi, geliştirilmesi, hataların giderilmesi çok daha basit bir şekilde gerçekleştirilebilir.
Bu yola adım atan herkesin sonu ADO, DAO vb. gibi yöntemlere başvurmaktır. Böylece nesnelerinizde verilerinizi görüntülerken bu kadar uğraşmaz, enerjinizi tüketmezsiniz.
Değişince tarihlerde değişiyor.Refaz hocam herşey çok güzel. Aşağıdaki listboxtaki veriye çift tıklayıp textboxlara veri geldikten sonra, gelen veriye ait tarihi değiştirmede problem var sadece.
11 nolu mesaja bakarmısınız.Değişince tarihlerde değişiyor.
Resim olarak yada gif olarak atarmısınız dediğiniz olayı.Zaten güncellemme vs.. yapınca userformactivate çalışıyor o kodlar sizin.
Dosyadaki kodları değiştirmediysem alttaki gibi olacak dosyada ekte.Heralde alttaki listboxtta seçili kalsın istiyorsunuz