• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kullanıcı Yetkilendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
90
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba sizlerin büyük desteği ile oluşturduğumuz dosyama şöyle bir düzenleme yapmaya çalıştım. Ama başarılı olamadım .
Açılışta yetkili giriş ekranı sonrasında Userform3(anasayfa) geliyor. İstediğim gibi
Userform3 deki ve userform2 deki excel simgesi olan sayfalara giriş yapıyor ve hemen kapanıyor.
Yapmak çalıştığım ise iki yada üç kullanıcı bütün userformları açabilsin işlem yapabilsin .Ama Userform3 deki ve userform2 deki excel simgesi olan sayfalara girişi sadece bir yetkili yapabilsin ( Kullanıcı : ilya)
Kullanıcı: linda
şifre:123

Çözüm
Sayın LİNDA ;
Dosyanızda Sayfa bazlı yetki ayarı yapılmadı.
Dosyanızda kullanıcı bazlı yetki ayarı yapıldı.
Dosyayı açtığınızda, Excel'e geçtiğinizde en sağda "yetki" sayfasını göreceksiniz.
O sayfadaki tabloya eklediğiniz her kullanıcı (parolasız giriş kabul etmiyoruz) formlarda gezebilir.
Herhangi bir kullanıcının yetkisini "tam" olarak ayarlarsanız Excel sayfalarını da açabilir. (HEPSİNİ)
3 tekrar hatası giderildi. Kontrol ediniz:
Sayın LİNDA ; bu dosyanın kodlarıyla oynamışsınız ve galiba biraz da karıştırmışsınız. Dosya açılınca kısır döngü halinde sürekli Userform açılıyor. Excel düğmesine basınca Excel açılıyor sonra tekrar Userform açılıyor. Önceki dosyanız üzerinden dediğinizi yapayım mı?

Konu Sahibi
Sayın LİNDA ; bu dosyanın kodlarıyla oynamışsınız ve galiba biraz da karıştırmışsınız. Dosya açılınca kısır döngü halinde sürekli Userform açılıyor. Excel düğmesine basınca Excel açılıyor sonra tekrar Userform açılıyor. Önceki dosyanız üzerinden dediğinizi yapayım mı?
Değişiklik yapmaya çalıştım. Açılışta yetkili kullanıcı formu gelsin sonrasında userform3 ile çalışmaya devam edecektim.. Yapmak istediklerimi doğru anlatabilmişimdir umarım.
"Önceki dosyanız üzerinden dediğinizi yapayım mı?" Çok iyi olur zahmet olmazsa.

Sayın LİNDA ; tam dosyayı hazırladım derken önceki dosya ile aynı işi yaptığımı fark ettim. Siz şunu demişsiniz:
Yapmak çalıştığım ise iki yada üç kullanıcı bütün userformları açabilsin işlem yapabilsin .Ama Userform3 deki ve userform2 deki excel simgesi olan sayfalara girişi sadece bir yetkili yapabilsin
Bizim önceki dosyamız zaten böyle değil miydi? Biz UserForm girişlerine parola koymamıştık ki. Sadece Excel'e geçişler için parola koymuştuk. Herkes Formlar arsında gezip işlem yapabiliyordu. Excel'e geçişte kullanıcı bilgisi isteniyordu. Doğru girilirse girişe izin veriliyordu. Hatalı girişte ise 3 hatalı girişe kadar Giriş formu ekranda kalıyordu. Kullanıcı 3. kez hatalı giriş yapınca da dosya kapanıyordu... ???

Konu Sahibi
Sayın LİNDA ; tam dosyayı hazırladım derken önceki dosya ile aynı işi yaptığımı fark ettim. Siz şunu demişsiniz:

Bizim önceki dosyamız zaten böyle değil miydi? Biz UserForm girişlerine parola koymamıştık ki. Sadece Excel'e geçişler için parola koymuştuk. Herkes Formlar arsında gezip işlem yapabiliyordu. Excel'e geçişte kullanıcı bilgisi isteniyordu. Doğru girilirse girişe izin veriliyordu. Hatalı girişte ise 3 hatalı girişe kadar Giriş formu ekranda kalıyordu. Kullanıcı 3. kez hatalı giriş yapınca da dosya kapanıyordu... ???
Sayın ubak doğru açılışta şifre ile giriş koymadık o yüzden userform3 geliyordu.
"Excel'e geçişte kullanıcı bilgisi isteniyordu. Doğru girilirse girişe izin veriliyordu. Hatalı girişte ise 3 hatalı girişe kadar Giriş formu ekranda kalıyordu. Kullanıcı 3. kez hatalı giriş yapınca da dosya kapanıyordu... ???" Doğru
Yapmak istediğim açılışta da kullanıcı girişi olsun . (yapamadığım için kısır döngü haline geldi):cry: Sadece bütün kullanıcılar userformlar da işlem yapabilsin ama en yetkili bir kişi excel'e geçişleri de yapabilsin .

Sayın LİNDA ;
1- Dosyanıza "yetki" isminde bir sayfa ekledim. "yetki" sayfasında bir tablo mevcut. SAYFAYI VE TABLOYU SİLMEYİNİZ.
2- "yetki" tablosuna kullanıcı, parola ve yetki seviyesi ekleyerek istediğiniz kullanıcı için istediğiniz giriş yetkisini ayarlayabilirsiniz.
3- Girişte uf1 şifre sorar. 3 hata prosedürü çalışır. Doğru ise uf3 açılır. Bu aşamada "yetki" tablosunda kayıtlı bütün kullanıcılar yetki seviyesine bakılmaksızın uf3 açabilirler.
4- uf3 açıkken Excel geçmek istenirse uf1 şifre sorar. 3 hata prosedürü çalışır. Doğru ise kullanıcının yetkileri "yetki" sayfasındaki tablodan kontrol edilir. "tam" yetkili ise Excel açılır. Değilse ilk hata olarak devam eder.
5- 4 numaralı işlem aynen uf2 için de geçerlidir.

Buyurunuz:

Konu Sahibi
Sayın LİNDA ;
1- Dosyanıza "yetki" isminde bir sayfa ekledim. "yetki" sayfasında bir tablo mevcut. SAYFAYI VE TABLOYU SİLMEYİNİZ.
2- "yetki" tablosuna kullanıcı, parola ve yetki seviyesi ekleyerek istediğiniz kullanıcı için istediğiniz giriş yetkisini ayarlayabilirsiniz.
3- Girişte uf1 şifre sorar. 3 hata prosedürü çalışır. Doğru ise uf3 açılır. Bu aşamada "yetki" tablosunda kayıtlı bütün kullanıcılar yetki seviyesine bakılmaksızın uf3 açabilirler.
4- uf3 açıkken Excel geçmek istenirse uf1 şifre sorar. 3 hata prosedürü çalışır. Doğru ise kullanıcının yetkileri "yetki" sayfasındaki tablodan kontrol edilir. "tam" yetkili ise Excel açılır. Değilse ilk hata olarak devam eder.
5- 4 numaralı işlem aynen uf2 için de geçerlidir.

Buyurunuz:
Sayın ubak çok teşekkür ederim harika olmuş. Emeğinize sağlık. İki küçük sorum olacak.
"4- uf3 açıkken Excel geçmek istenirse uf1 şifre sorar. 3 hata prosedürü çalışır. Doğru ise kullanıcının yetkileri "yetki" sayfasındaki tablodan kontrol edilir. "tam" yetkili ise Excel açılır. Değilse ilk hata olarak devam eder."
1-Hatalı 1şifre sonunda userform1 kapanıyor. Birinci ve ikinci şifre sonunda userform1 ekranda tekrar görünse (ilk açılıştaki gibi)üç hatalı şifre sonunda kapansa
2-bir sayfaya yetki kısıtlaması eklemek istersem şu araya mı eklemem gerekecek (Sayfa3)
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Sayın LİNDA ;
Dosyayı açtığınızda, Excel'e geçtiğinizde en sağda "yetki" sayfasını göreceksiniz.
O sayfadaki tabloya eklediğiniz her kullanıcı (parolasız giriş kabul etmiyoruz) formlarda gezebilir.
Herhangi bir kullanıcının yetkisini "tam" olarak ayarlarsanız Excel sayfalarını da açabilir. (HEPSİNİ)

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın LİNDA ;
Sayın ubak çok teşekkür ederim . Dosyam sayenizde benim için harika bir duruma ulaştı. Hakkınızı helal edin Minnettarım. ayrıca Excel çözüm ü oluşturan ve destek veren herkese teşekkür ve saygılarımla 🙏 🥰

Rica ederim. İyi akşamlar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri