• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kullanıcı giriş kayıtları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
90
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba kullanıcı giriş kayıtlarını tutmak amacıyla bir form oluşturdum. Userformda bir düğme ye atamak için Araştırmalarımla bazı şeyler yaptım ama yapmaya çalıştıklarım şöyle
Textboxlara tıklama yapınca giriş için imleç haline gelmesi (şuan silerek yazabiliyorum)
userform çarpı işaretiyle kapatılamasın
3 hatalı şifre girişinde otomatik kapansın
şifrenin doğru giriş yapılması halinde giriş işlemi başarı bekleyin gibi süreye bağlı kapanması( ilerleme çubuğu gibi)
şifrenin yanlış giriş yapılması halinde giriş işlemi 3 hatalı giriş başarısız sistem kapanacaktır. n gibi süreye bağlı kapanması( ilerleme çubuğu gibi)
kullanıcı linda
şifre 12345
Yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim .

Çözüm
Eklediğim dosyada sadece verinin yıldızlanması eksik kalmış. Onu da zaten sonradan yazdınız. Bunun için
txt_kullanici.PasswordChar = "*"
işi çözüyor. Gene de son halini ekliyorum. Siz istediğiniz dosyadan istediğiniz kodları alıp kullanabilirsiniz.
linda
123
süreli işlemlerin haricinde bazı eklemelerle örnek dosyanız ektedir.

Konu Sahibi
süreli işlemlerin haricinde bazı eklemelerle örnek dosyanız ektedir.
İlgi ve yardımınız için teşekkür ederim azraep çok güzel bir dosya olmuş ama .
Giriş yapan kullanıcılara ait giriş tarihi ve saati kaydını tuttuğum Time sayfasına giriş yapamıyorum.
hatalı giriş sayısı ve kapanış yöntemi güzel
Ayrıca kullanıcı adı ve şifre için label kullanmadan textboxlarda görünmesinde amacım küçük ve sade bir giriş formu oluşturmaktı (bilerek o şekilde yaptım) bu çalışmayı gerçekleştirebilirsek benim kullanım amacıma daha uygun olacak

Sayın LİNDA buyurun:
Şifre 123

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Sayın LİNDA buyurun:
Şifre 123
Çok çok teşekkür ederim sayın ubak çok güzel çalışma olmuş. Bu arada bende boş durmadım araştırmalarımla bende birşeyler yaptım .Sayın azraep in de kodlarından yararlandım. Çok amatörce diyelim
textboxlar için şu kodları kulandım
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Userform un Initialize olayına şunları:

HTML:
Kod:

Userform X dan kapatılamaz için
HTML:
Kod:

şimdi de şöyle birşey yapmaya çalıştım ama olmadı. kullanıcı adı ve şifre giriş yaparken isim ve şifre ***** karakter olarak görüntülemesini sağlayabilirsek .Çok çok güzel olacak. Ben passwordcar a * yazdım ama bu sefer açılışta o şekilde görünüyor. Dosyamı da ekliyorum

yeni cevap yazamıyom. cevap güncellendir.
Tekrar kontrol eder misiniz ? *** lar eklendi

Konu Sahibi
istediğinize göre düzeltme yaptım.
Yardımınız için çok teşekkür ederim Sayın azraep Bu yöntemi denemedim bende olmadı açılışta resim1 deki gibi ekrana gelmeli Kullanıcı adı ve şifreyi yazarken resim2 haline gelmesini sağlamaya çalışıyorum

6 nolu mesaj güncellendi

Eklediğim dosyada sadece verinin yıldızlanması eksik kalmış. Onu da zaten sonradan yazdınız. Bunun için
işi çözüyor. Gene de son halini ekliyorum. Siz istediğiniz dosyadan istediğiniz kodları alıp kullanabilirsiniz.
linda
123

Çözüm
Konu Sahibi
linda
123
Haklısınız sonra böyle bir güncelleme oluştu. Sayın azraep a cevap yazarken sizden cevap geldi. Planladığım gibi oldu. Dosyada yardımlarını esirgemeyen Sayın ubak 🙏 ve Sayın azraep 🙏 e sonsuz teşekkür ederim . Hakkınızı helal edin .Ayrıca böyle bir sitenin varlığı içinde Excelçözüm e teşekkürü borç bilirim.🥰

Rica ederim, iyi geceler.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri