• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Koşullu Biçimlendirme Mükerrer Kayıtlar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Yasar PİSKİN

Yeni Üye
Aldığı beğeni
107
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
D:G hücreleri aralığında mükerrer kayıtları bulmak için kullandığım VE($G2<>"";EĞERSAY($G$2:$G$81;$G2)>1) formülünü nasıl iyileştireyim ki hem E hem de G hücrelerini kapsayana kriterler eşit ise koşullu biçimlendirme çalışsın. Örnekte 6 sıradaki personelin kimlik numarası farklı olmasına rağmen mükerrer gösteriyor. Bu hususta yardımlarınızı rica ediyorum.

Çözüm
Merhaba Hem E Hem de G sütunları eşitliğini kontrol ediyorsanız. sadece 6. satır değil 1. satırda mükerrer değildir. Çünkü 1. satırdaki 5555 tc noya ait G sütununda da destek yazan başka hücre yok dolayısyla kırmızı olmaz. Bu durumda böyle yapmanız gerekir.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
yaşar bey merhaba
konuya daha hızlı dönüş olabilmesi için daha detaylı ve anlaşılır bir şekilde açıklama yaparsanız faydalı olur diye düşünüyorum

Konu Sahibi
E ve hem de G sütunlarındaki mükerrer olan verileri koşullu biçimlendire ile renklendirmek için VE($G2<>"";EĞERSAY($G$2:$G$81;$G2)>1) formülünü revize etmek istiyorum. Yukarıdaki sadece G sütunundaki mükerrer olan verileri koşullu biçimlendire ile renklendirmek için kullanılıyor.​

Merhaba Hem E Hem de G sütunları eşitliğini kontrol ediyorsanız. sadece 6. satır değil 1. satırda mükerrer değildir. Çünkü 1. satırdaki 5555 tc noya ait G sütununda da destek yazan başka hücre yok dolayısyla kırmızı olmaz. Bu durumda böyle yapmanız gerekir.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri