• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Koşullu Biçimlendirme İsteği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

uğurbatur

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar;

Ekli dosyamda yapmak istediğim işlem, E sütununda 0-20 arası değere denk gelirse satırı boyamak.
Fakat C-D ve E sütunlarında bulunan formülleri yine koşullu biçimlendirme içine koymak istiyorum, sadece A ve B sütunları var iken koşullu biçimlendirme yapacak.
Yardım edebilir misiniz ?

Sayın uğurbatur,
Deneyiniz ve lütfen dönüş yapınız.

Olmayan 3 hücrenin hesaplamasının sonucunda oluşacak bir koşullu biçimlendirme istiyorsunuz doğru mu anladım?

Sayın uğurbatur,
H sütununa bıraktığım formül(ler) Koşullu Biçimlendirmeye girdiğim sizin istediğiniz formül. Kontrol ettikten sonra silersiniz. Kolay gelsin. Lütfen dönüş yapınız.

Özür dilerim Yanlış dosya göndermişim.

Konu Sahibi
Olmayan 3 hücrenin hesaplamasının sonucunda oluşacak bir koşullu biçimlendirme istiyorsunuz doğru mu anladım?
Snnay;

Evet doğru anladınız.
Ekteki dosyada C,D ve E sütunları yok.
Ama ilk attığım dosyada var idi. Orada var olmasının nedeni hesaplama adımlarını görmeniz idi.
O hesaplama adımlarını görüp koşullu biçimlendirmenin formül kısmına yazabilmeniz içindi, size kolaylık olsun diye yapılmış bir şey.
Ekteki dosyada yok, bunda yapabilir misiniz ?

Bir eksiklik gördüm. Yukarıdaki her 2 dosyayıda dikkate almayın lütfen. Özür dilerim. Rahatsızım. İstirahat ediyorum. Kusuruma bakmayın.

Tam istediğiniz gibi oldu. Kontrol edip dönüş yapar mısınız ?

C, D ve E sütunlarındaki formülü Koşullu Biçimlendirmeye girdim.

Olmadı mı Sayın uğurbatur ?

Snnay;

Evet doğru anladınız.
Ekteki dosyada C,D ve E sütunları yok.
Ama ilk attığım dosyada var idi. Orada var olmasının nedeni hesaplama adımlarını görmeniz idi.
O hesaplama adımlarını görüp koşullu biçimlendirmenin formül kısmına yazabilmeniz içindi, size kolaylık olsun diye yapılmış bir şey.
Ekteki dosyada yok, bunda yapabilir misiniz ?
Excel'deki formüller, hücrede gerçekten var olan değerlere dayalı olarak çalışır. Bir hücrede veri yoksa ya da boşsa, formüller o hücreyi hesaba katmaz. Koşullu biçimlendirme de benzer şekilde çalışır; bir veya birden fazla koşula dayalı olarak biçimlendirme uygular. Ancak koşullu biçimlendirme, hücrede gerçek veriler olduğunda ve bu veriler belirlenen koşullara uyduğunda etkinleşir. Varsayımsal ya da hayali hücreler kullanılarak koşullu biçimlendirme yapılamaz. Kısacası, formüller ve koşullu biçimlendirme yalnızca hücrelerde mevcut olan verilerle çalışır ve olmayan verilere dayalı hesaplama yapmazlar.

=A1+120
=BUGÜN()

=Bugün formülü sonucu ile A1+120 formül sonucunu çıkarıp 0-20 arası değer çıkıyorsa satırı renklendirir misin ?Şu anki formülde A1+180 var. Onun yerine
Böyle mi olacak ?

Kralım;

Koşullu biçimlendirme formülüne şunu yazabilir misin ?

=A1+120
=BUGÜN()

=Bugün formülü sonucu ile A1+120 formül sonucunu çıkarıp 0-20 arası değer çıkıyorsa satırı renklendirir misin ?
Deneyiniz

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri