• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Koşula bağlı satır silme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

martineden-30

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar
Aşağıdaki kodla koşula uyan satırları silmek istiyorum.
Ekders ve Puantaj2 adında sayfalarım var. Ekders Sayfasında Butona basıldığında, veriler Puantaj2 sayfasına aktarılıyor.
Ekders Sayfasının "B" sütununda "YANLIŞ" yazılan isimlerin aktarılmasını engellemem gerekiyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

sayın martineden-30 Örnek dosya yüklerseniz yardımcı olacaktır hocalarımız...

Keşke sayfa isimlerini Set leyerek değişkenlere atamış olsaydınız.
Aşağıda nokta olmayan Range ler Ekders sayfasının hücreleri.
.Range ler puantaj sayfasının. Karışabilir diye yazdım.
B sütununda YANLIŞ yazmıyordu. Ekledim. Burada
şart yapısı önemli. YANLIŞ yerine boş da eklenebilirdi.

If Range("B" & X0) <> "YANLIŞ" Then
.Range("A" & yPntj) = Range("A" & X0)
.Range("B" & yPntj) = Range("D" & X0)
.Range("C" & yPntj) = Range("E" & X0)
X1 = Range("A" & X0).End(xlDown).Row
End If

Konu Sahibi
Sayın excelcan cevabınız için teşekkür ediyorum.
Fakat Uygulama ile ilgili vermem gereken bir kaç bilgi var.
"ANAMENÜ" altında "KİŞİLERİ SEÇ BIRAK" butonu var. açılan menü altında kişilerin önündeki işareti kaldırdığımızda B sütununa "Yanlış" Yazıyor. işaretli olduğunda ise "B" sütununa Doğru yazıyor. Buna göre işlem yapmamız lazım. Yani anlayacağınız YANLIŞ ya da DOĞRU ifadelerini biz yazmıyoruz.
Ayrıca Sizin yazdığınız kodda "yanlış" yazan yere FALSE yazınca silme işlemi gerçekleşti fakat sonsuz döngüye giriyor.

örneğiniz ekte

Konu Sahibi
Sayın Adnan hocam çok teşekkür ediyorum.
Fakat aktarılan Kayıt sayısı kadar satır olsun istiyorum. Aralarda ya da sonda boş satır olmamalı. Örneğin Puantaj2'ye 5 kişi aktarıldı ise 5 satır olmalı. Ayrıca Ekders Sayfasında yeni Kişi eklediğimde de yeni satır ekleyebilmeli.

end sub un üzerindeki satırı bu kod ile değiştirin
Sayfa37.Range("A3").Resize(m + 1, UBound(puDizi)) = puDizi

Konu Sahibi

Sayın excelcan Hocam çok sağolun​

fakat isimleri bıraktığımda satır içindeki veriler siliniyor o ilgili satır boş kalıyor. Ben Satırın komple silinmesini istiyorum. İsim seçildiğinde de Sıra Numarasına göre satırın yeniden eklenmesini istiyorum​

yanlış yapıyor olamyasın. örneği ekliyorum

1647455224099.png

Konu Sahibi
Ayrıca Adnan hocam şöyle bir sorun da var. Her aktarmada isimler temizlenmediği için mükerrer kayıt sorunu da oluyor. Şöyle ki tüm isimler aktif iken aktardım. sonra ardından üç ismi devre dışı bırakıp tekrar aktar dediğimde sondaki Fatma adlı kayıttan iki tane oluştu.

böylemi

Konu Sahibi
Hocam evet doğru olan bu fakat resimdeki gibi bir hata oluştu. Yyeni kayıt ekledikten sonra kayıtlardan 4,5,6, ve 7. kaydı devre dışı bırakınca resimde de görüldüğü gibi toplam sütunu kaydı.

puantaj.png

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri