• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Komut butona not ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar

Command butona; üzerine fare ile gelindiğinde hemen görünecek şekilde bir not veya bir msgbox oluşturabilir miyiz? Tabi fare imleci uzaklaştığında hemen not kaybolmalı.

Not: Dosyalarımda birçok command buton var, bunlarda kullanmayı amaçlıyorum. Diğer kullanıcılar için butonların ne işe yaradığını yazacağım.

Ekli resimde kırmızı dikdörtgen içine aldığım alan ile bunu yapabilirsiniz.

Konu Sahibi
Aegnor hocam teşekkürler. Userform olmadan bu olayı yapma imkanı var mı? Zira bütün düğmelerim salt komut buton düğmesi.

Pek kullandığım bir şey değil ama bildiğim kadarıyla userformlar, sadece ayrı bir pencere gibi açılıyor, ve en fazla bir tane açılıyor. Dolayısıyla birbirinden farklı bir çok komut düğmesini aynı sayfada userform ile birlikte nasıl yapılabileceğini gözümde canlandıramadım.

Eğer size zahmet olmazsa üç tane komut butonunu userformlu olarak bir sayfaya yerleştirebilir misiniz?

Teşekkürler.

Bir gif ekledim. Eğer istediğiniz buysa dosyayı ekleyebilirim.

Merhaba.
Sayfadaki CommandButonlara açıklama eklettim.
Sayfaya 1 adet gizli label ekleyip onunla yaptırdım classs ile işinize yararsa.
Gifin birisi buton ekleyince koda ne ekleyeceğinizi gösteriyor.
İstediğiniz gibide değiştirebilirsiniz.

rrrrr.gif

ttt.gif

Son düzenleme:
Teşekkürler fakat bahsi geçen userformlu olan değil, 4 nolu mesajdaki kodlarla ilgili olarak bahsedilen dosyaydı.
Merhaba aslında olması gereken çözüm Refaz Bey'in class kullanarak yaptığı çözüm.
Fakat ben class kullanarak kafanızın karışabileceğini düşündüğüm için klasik yöntemlerle çözdüm. Dilediğinizi kullanabilirsiniz tabi fakat class kullanmanızı tavsiye ederim.

Merhaba aslında olması gereken çözüm Refaz Bey'in class kullanarak yaptığı çözüm.
Fakat ben class kullanarak kafanızın karışabileceğini düşündüğüm için klasik yöntemlerle çözdüm. Dilediğinizi kullanabilirsiniz tabi fakat class kullanmanızı tavsiye ederim.
Bir iki adet buton varsa classa gerek yok zbey.Zma çok fazla varsa aynı kodları tekrar yazmaktansa class kısa oluyor.

Bir iki adet buton varsa classa gerek yok zbey.Zma çok fazla varsa aynı kodları tekrar yazmaktansa class kısa oluyor.
Program yapma sürecinde 2 buton diye başlarsın bir bakmışsın sayfa buton ile dolmuş taşmış. Sonradan revize etmeye uğraşmaktansa en baştan tedbirli gitmek en iyisi bence.

Program yapma sürecinde 2 buton diye başlarsın bir bakmışsın sayfa buton ile dolmuş taşmış. Sonradan revize etmeye uğraşmaktansa en baştan tedbirli gitmek en iyisi bence.
izninizle sizin son dosyanızıda classs ile ayarladım abey kodunuzla.

Çözüm
Konu Sahibi
Argnor hocam 4 nolu mesajınızda olan iki adet satırın, 9 nolu mesajınızdaki dosyada olmadığını farkettim. Bu iki satırı araya ekleyeyim mi? Yoksa eklemeye gerek yok mu?

boolx = False
booly = False

Argnor hocam 4 nolu mesajınızda olan iki adet satırın, 9 nolu mesajınızdaki dosyada olmadığını farkettim. Bu iki satırı araya ekleyeyim mi? Yoksa eklemeye gerek yok mu?

boolx = False
booly = False
Dosyayı hazırlamıştım kaydetmeyi unutmuşum bugün tekrar hazırladım. o satırları koymayı unutmuşum. Evet eklenmesi gerekir.

izninizle sizin son dosyanızıda classs ile ayarladım abey kodunuzla.
Şimdi tam olması gerektiği gibi olmuş. Elinize sağlık.

Bu arada konu sahibine bir not:
Bu uygulamada küçük hatalar mutlaka çıkacaktır. Mesela buton üzerinden fare ile hızla ayrıldığınız zaman label kaybolmadan en son konumunda görünmeye devam edebilir. Bu tür şeylerin önüne geçmek için bildiğim kadarıyla bir yöntem yok. Bunları görmezden gelmeye çalışmak en iyisi:)

Konu Sahibi
Şimdi tam olması gerektiği gibi olmuş. Elinize sağlık.

Bu arada konu sahibine bir not:
Bu uygulamada küçük hatalar mutlaka çıkacaktır. Mesela buton üzerinden fare ile hızla ayrıldığınız zaman label kaybolmadan en son konumunda görünmeye devam edebilir. Bu tür şeylerin önüne geçmek için bildiğim kadarıyla bir yöntem yok. Bunları görmezden gelmeye çalışmak en iyisi:)
Onun için sayfachange koduna visible=false eklemiştim.Bir hücreye tıklamak yeterli.
Sayın hocalarım hepsinin farkındayım. Satır satır dikkatle inceledim her şeyi. Ben memnunum. Emeklerinize sağlık. Sağ olunuz :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri