• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kısmi eşleştrime ile İstenilen tam veriyi çekme işlemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

apeks64

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
10
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Slm arkadaşlar yine size işim düştü :giggle:
EK-2 BİLGİLER sayfasındaki A sütununda. Kullanıcıların formlarından gelen işyeri adları var. . Bu veriler kelime anlamında(yani LTD. Şti. gibi ifadeleri eşleştirmeyecek başka bir ifadeyle içinde . (nokta) olmayan kelimeleri) ''FLIST'' SAYFASINDA ''A'' SÜTUNUNDA YER ALAN FİRMA İSİMLERİ İLE KARŞILAŞTIRMA YAPIP (İÇİNDE NOKTA OLMAYAN KELİMELERİ) ŞAYET EŞLEŞİYORSA ;
FLIST SAYFASINDA A SÜTUNUNDAKİ VERİYİ AYNEN ALIP,EK-2 BİLGİLER SAYFASINDA ''B'' SÜTUNUNA İLGİLİ YERE YAZACAK.

ÖRNEĞİN : ''EK-2 BİLGİLER'' SAYFASINDA A2 TE ''ÇAKIROĞLU CAM'' İFADESİ GEÇİYOR, B2HÜCRESİNE ; FLIST SAYFASINDAKİ A34 TEKİ VERİYİ BULUP ''BG2'' YE YAZSIN.

İşin özeti; EK-2 BİLGİLER sayfasına veriler formlardan geliyor ben ise kişilerin buraya tek kelime ile yazdığı firma ismini, kendi listemdeki(FLIST) haliyle EK-2 BİLGİLER sayfasında B2 ye getirmek istiyorum. karşılaştırma yaparken de karışıklığa neden olabilecek ve nokta içeren ltd. şti. a.ş gibi ifadeleri almasın istiyorum. Makrosuz çözüm olabilirse daha iyi olur :giggle: teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eline, emeğine sağlık hocam.🤲 Formülle olmaz diyenler nerede?:giggle::giggle::giggle:. Şaka şaka buraya mesaj yazan ve kafa yoran herkese teşekkür ederim iyi ki varsınız.❤️🧡💛💚
4 3 2 karakterlerle eşleşmiyor diyerek yen konu açarsınız 1 ay sonra

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri