• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kilitli Sayfalara Satır Ekletme ve Sadece Veri Girişi İzni Verme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ustnromr

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Çeşitli finansal verileri ve açıklamaları içeren bir yapım var. Bu yapıyı kullanıcılara satır ekleme ve sadece belirli hücrelere veri girmelerini istiyorum. Macro ile bir satır eklettiğim zaman formülleri ve koşullu biçimlendirmeleri içeren üst satırı kopyalayabiliyorum fakat aynı zamanda kullanıcıların formülleri görmelerini istemiyor ve yapıyı bozmalarını istemiyorum. Excel dosyasında sarı arka plana sahip sütunlar formül içeren hücrelerden oluşuyor. Kullanıcılar butona bastığı anda tablodaki en son verinin altına bir satır daha eklemesini istiyorum ve kullanıcıların sadece açık renkli olan formülsüz hücrelere veri girebilmelerini istiyorum. 3. parti bir kullanıcı sadece satır ekleyip, eklediği satıra veri girebilme işlemi yapabilmeli. Bir kaç macro buldum fakat hücreleri kilitlediğim zaman hata alıyorum. Burada nasıl bir kod yazabiliriz, örneğin satır ekle tuşuna bastığım zaman sayfa kilidini açıp satırı aynı şartlarda ekleyip sonra tekrar kilitleyebilir mi hücreleri gibi gibi seçenekler, ama nasıl yaparım bir türlü bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba
Kodlarınızı ;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Şeklinde yazarsanız istediğiniz olur. Yani Makro çalışırken önce sayfa korumasını kaldırır gerekli ekleme çıkarma satır sütun vs. yapar. sonra tekrar kilitler.

Sizin istediğiniz sayfa kilitli iken kişilerin satır sutun ekleye bilmesi ise sayfayı koruma altına alırken seçeneklere bir göz atın orada istediğiniz seçenekleri göreceksiniz. Örnek ekran görüntüsü aşağıda
Ekran görüntüsü 2022-12-16 203051.png
Diğer seçeneklere de göz atmayı unutmayın.

Konu Sahibi
Araştırmalarım sonucu bulduğum kod istediğim doğrultuda çalışıyor fakat sayfalar kilitli olduğu için satır ekleme yaptıktan sonra buton kayıp oluyor ve öncesinde hata mesajı veriyor "Ekleme yapmak istediğiniz sayfa korumalı vs." diye.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Deneyiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri