• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kesinti oluşturme ek istek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

salanar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
muygun hocam diğer konuya yazamadığım için yeni konu açmak zorunda kaldım..

Sizden ricam tcye göre olusturulan dosyaların 13. satırda dahil olmak üzere orayı silmese olur mu?

yani atıyorum olusturulan dosyaların içersine veri gireceğim ben elle 13. satırdan başlamak üzere.. Tekrar kesinti dosyası olustur dediğimde buraya girdiğim veriler kayboluyor. Bunla ilgili bir güncelleme yapma imkanınız varmı acaba

1647867575794.png

Hocam 2. kez çalıştırırsanız kopyala yapıştır mantığı ile çalışıyor makro üstüne yazar bi önceki kaydettikleriniz kaybolur. Galiba siz dosya kontrolü istiyorsunuz 2. çalıştırmada bu dosyaya dokunmasın mı diyorsunuz?

Konu Sahibi
ben sadece 1'den 12'satırda dahil oraya kontrol etmesini istiyorum makrounun hocam..

Çünkü ilgili dosyaları açıp alt tarafa veri gireceğim (13.satırda dahil ordan itibaren formül vs)

Konu Sahibi
2.defada çalıştırsa dosyaya dokunsun o konuda problem yok.. Makronun etki ettiği satır

1647882477498.png

sadece buraya kadar olmalı. Altından itibaren dosyayı biz güncelledik mi sadece bu resimdeki alana makro etki etsin istiyoruz.. Anlatabildimmi bilmiyorum hep anlatamama hatamızdan yoruyoruz sizleri hocam

Hocam mesela 1111111 TC nolu kişi 7 kere işlem görmüş icra dosyasında bu artma veya eksiltme yapar mı?
Uygun olduğumda bende bakarım şuan vaktim yok diğer arkadaşlar da yardımcı olurlar umarım

Konu Sahibi
Hocam mesela 1111111 TC nolu kişi 7 kere işlem görmüş icra dosyasında bu artma veya eksiltme yapar mı?
Uygun olduğumda bende bakarım şuan vaktim yok diğer arkadaşlar da yardımcı olurlar umarım

tabi artma yapabilir. Makro mükemmel calısıyor şuan.. tek istediğim makro dosyalara 1 ile 12'de dahil olmak üzere orada güncelleme atması

Merhaba;
Bunun için 2 yol var;
ya data sayfasında her veri için yazmanız gerekenlere birer sütun ilavesi yaparak yazılması gerekenleri data sayfasından almak,
Ya da ekteki gibi makro otomasyonunu bölerek oluşturmadan sonra size yazma aralığı bırakmak ve kayıt işlemini başka bir tetikleme ile tamamlamak.
Ancak bu şekilde bir çözüm bulabildim.
Deneyin.
İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
muygun ilginç bir yol olmuş. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez..

Sizler kadar bilmediğim için şöyle birşey olamaz mı bir if kontrolü ile.. Butona bastık tckimlik.xlsx olusturulmuş mu daha önceden? Oluşturulmuş ise 1 ile 12'de dahil olmak üzere oluşturulmuş sayfada o satırlar için güncelleme yap. Böylelikle 13'den başlayarak alttaki veriyi muhafaza etmiş olmazmıyız?

Eğer oluşturulmamışsa yeni veri varsa, direk ilk yaptığınız makrodaki gibi oluştur..

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

muygun hocamızın koduna ek olarak

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Ekledim. Yani dosya varsa şuan msgbox tamam atıyor. Yoksa dosya olusturuyor..

İşte bu msgbox tamam yerine sadece dosya varsa içeriğini güncellemek istiyorum. 1-12 satırlar sadece 13ve sonrasına müdahele etmeden

Hocam bi dener misiniz bu şekilde kullanabilecek misiniz?

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri