• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kendiliğinden oluşan sayfa

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba hocalarımız

Aslında başlığın doğrusu şu olmalıydı: Kendiliğinden oluşan This Workbook görünümünde sayfa.

Her zamanki dosyamda bir tuhaflık oldu. Kodla açılan (hidden) sayfalar açılmıyordu.

Kod bölümüne baktığımda BAŞLANGIÇ adındaki sayfamın önceden Sayfa2 olarak görünen adını, Sayfa21 olarak değişmiş olduğunu gördüm.

Ve

İçindeki kodlar Thisworkbook görünümünde (yeşil renkli) Sayfa2’ye taşınmıştı. Dolayısıyla kodlar çalışmadı.

Yedeğim olduğu için şu an yedeğimden devam ediyorum.

Altını çizmek istiyorum. Bu yeni oluşan sayfanın özelliklerine, VBA’da F4 ile baktığımda, tıpkı ThisWorkbook özellikleri gibi görünüyor.

Yani kısaca İkinci bir Workbook sayfası oluşmuş ya da Başlangıç sayfasının da adı değmiş Sayfa21 olarak.

Ben böyle bir şey ile ilk defa karşılaşıyorum, bu hata neden olur?
Nasıl çözülür?

Çözüm
Bu konu daha önce benimde başıma geldi. Beyağı araştırdım. Çözüm yolu olarak sayfaları ve modülleri yeni bir çalışma kitabına almak var. En sağlıklısı bu diyorlar.
Neden kaynaklanır bilmiyorum. Bende bir defasında böyle bir durumla karşılaşmıştım üzerinde çok durmadım dosyayı silip geçmiştim. Bu sefer ne olduğunu anlamak istiyorum aslında. Özel bilgi içermiyorsa dosyanızı gönderebilir misiniz?

Konu Sahibi
Değerli Hocam aslında dosyayı gönderecektim ama birçok yerini silmem gerektiğinden beni çok uğraştıracağından, resim göndermiştim.
Fakat mutlaka gerekiyorsa temizleyip gönderebilirim.

Bu konu daha önce benimde başıma geldi. Beyağı araştırdım. Çözüm yolu olarak sayfaları ve modülleri yeni bir çalışma kitabına almak var. En sağlıklısı bu diyorlar.

Çözüm
Bu konuda herhangi bir bilgim yok, aklıma takıldığı için sorayım istedim:
Aynı anda açık çalışma kitapları varsa ve kodlarda;
Activeworkbook-ThisWorkbook arasındaki seçimden kaynaklı olablir mi acaba?

Konu Sahibi
Bu konuda herhangi bir bilgim yok, aklıma takıldığı için sorayım istedim:
Aynı anda açık çalışma kitapları varsa ve kodlarda;
Activeworkbook-ThisWorkbook arasındaki seçimden kaynaklı olablir mi acaba?
Hocam doğrusu olabilir, tam emin değilim, hatırlayamıyorum ama excel doayası bir şekilde bozulmuş.

Böyle durumlarda insan dosyaları sık yedeklemenin ne kadar önemli olduğunu görmüş oluyor.

Bu arada maalesef bildirim hiç gelmediği için mesajlarınızı şimdi görebildim. İlgilerinize teşekkür ederim.

Son bir şey daha eklemek istiyorum.
Önceden internet sayfalarında üyelerin yüklediği böyle dosyalar görüyordum ve bunun excelin bir özelliği sanıyordum. Demek ki bunlar bozulmuş dosyalarmış ve insanlar farkında olmadan bozulmuş dosyaları kullanıyorlarmış.

Bendede aynısı olmuştu.
Sanırım çözümü sayfaya sağ tıklayıp yeni excele göndermiştim.Orjinali silip yeni dosyadan geri eklemiştim aynı yöntemle.
Sanıyorum bunu yapınca bağlantı soruyordu onuda bağlantıyı kes ile halletmiştim abey.

Arkadaşlar,
Aynı sorun, üzerinde zaman harcadığım bir dosya üzerinde oldu.
Adeta iğne ile kuyu kazar gibi deneme yanılma yoluyla sorunu gördüm. Tabii benim dosyam üzerindeki çözüm bu. Diğer dosyalar için geçerli olup olmadığını bilemiyorum.
Sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim.

Öncelikle sorunu oluşturan nedenleri yazayım.
1. VBA ekranı açık olan bir çalışma kitabı olacak.
2. .xlsm uzantılı ikinci bir dosya açılacak.
a)

Yukarıdaki 8. yanıtı yanlışlıkla eksik paylaştım, eksiksiz olanı aşağıda.

Arkadaşlar,
Aynı sorun, üzerinde zaman harcadığım bir dosya üzerinde oldu.
Adeta iğne ile kuyu kazar gibi deneme yanılma yoluyla sorunu gördüm. Tabii benim dosyam üzerindeki çözüm bu. Diğer dosyalar için geçerli olup olmadığını bilemiyorum.
Sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim.

Öncelikle sorunu oluşturan nedenleri yazayım.
1. VBA ekranı açık olan bir çalışma kitabı olacak.
2. .xlsm uzantılı ikinci bir dosya açılacak.
a) Bu dosya üzerinde Label, Combobox, şekiller içeren gruplandırılmış bir nesnenin olması gerekir.
b) Bu dosya üzerinde bir modül veya yazılmış makro bulunması gerekir.

Bu şartlar altında 2/a-b şartlarını taşıyan ikinci dosya açıldığında ilk mesajda bahsedilen sorun oluşuyor.
Sorun sayfanın kod bölümünde olan kodu oluşan yeni sayfaya almadığı için makrolar çalışmıyor.

ÇÖZÜM: Yukarıdaki 2/a maddesinde belirttiğim gruplandırılmış bir nesnenin grubu çözüldüğü zaman sorun oluşmamaktadır.

Aşağıya eklediğim dosya üzerinde sorunu gözlemleyebilirsiniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri