• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü kaza yıllık izin

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ahmet05

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2010 EN
Konu Sahibi
Değerli arkadaşlar kaza bilgileri dosyamı ekteki yıllık izin dosyası gibi şekilde yardımcı olacak varmı

Merhaba,

Yıllık izin dosyanızı incelemedim.
Ekteki dosyayı kontrol edin. Sadece kaydet butonu ve listbox aktif. İstediğiniz böyle bir form ile işlem yapmaksa devam edebiliriz.

Not: Dizayna takılmayın.

örnek verirsek kayıt yaparken a,b ,c sütünü yerine sicili ,kaza tarihi v,b olarak nasıl düzeltiriz
VBA ile biraz haşır neşirseniz form üzerindeki Label nesnelerinin caption değerlerini değiştirebilirsiniz.

Exceliniz açıkken ALT+F11 tuşlarına birlikte basın. Karşınıza resimdeki gibi VBA sayfası gelecek.
resim1.jpg

Ardından sol taraftaki TBLKAZAGIRIS nesnesine çift tıklayarak açın.. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran açılacak.

resim 3.jpg

Burada A sütunu, B sütunu vs diye adlandırılan nesnenin adı Label' dır. Belirtilen alanlardan renk ve metni değiştirebilirsiniz.

Bu bilgiler VBA'ya adım atmanız için bir bahane olur umarım :)

Konu Sahibi
Exceliniz açıkken ALT+F11 tuşlarına birlikte basın. Karşınıza resimdeki gibi VBA sayfası gelecek.
Ekli dosyayı görüntüle 15176

Ardından sol taraftaki TBLKAZAGIRIS nesnesine çift tıklayarak açın.. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran açılacak.

Ekli dosyayı görüntüle 15178

Burada A sütunu, B sütunu vs diye adlandırılan nesnenin adı Label' dır. Belirtilen alanlardan renk ve metni değiştirebilirsiniz.

Bu bilgiler VBA'ya adım atmanız için bir bahane olur umarım :)
teşekkürler birde sicille sorgulama yaparak kaç adet kaza yaptığını görebilirmiyiz

Merhaba,

Dosyanız ektedir.

Sicil, OtoNo, Hat ve Garaj sütunlarında aramanın yanı sıra sil ve güncelle butonu aktiftir.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri