• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kayıttan önce hücreleri temizleme onayı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

BERKBABA44

Yeni Üye
Aldığı beğeni
73
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Kayıt etmeden önce temizlemek istediğim hücreler mevcut. Yukarıdaki kod ile kaydetmeden önce temizliyorum. Ama her kayıt esnasında soruyor. Sadece bir kere sorması için ne yapabilirim?

Çözüm
Alternatif olarak alttaki gibi static kod ile yapılabilinir.
Userformdaysa form kapatılıp açılınca tekrar sorar.
Yaklaşık 1 haftadır üstadın biri konu açtı soru sorma hakkında diye ve üstlerde ama yine işe yaramadı :)

HTML:
Kod:
Şu şekilde dener misiniz?

Dim soru As Byte

Sub sad()
Dim Onay As Byte
If soru >= 1 Then GoTo devam1
Onay = MsgBox("Önceki Veriler silinecektir!" & Chr(10) & Chr(10) & "İşlemi onaylıyor musunuz?", vbCritical + vbYesNo)
If Onay = vbYes Then
soru = soru + 1: GoTo devam1
Else
Exit Sub
End If
devam1:
Range("C3:I4").ClearContents
MsgBox "Silme işlemi tamamlanmıştır.", vbInformation

'******************************************
sno = 0
For i = 3 To 9
If Sayfa1.Cells(3, i) = "" Then
sno = i
Exit For
End If
Next
If sno = 0 Then
MsgBox "maksimum kayıt sayısına ulaşıldı"
Else
If TextBox1.Text <> "" And TextBox2.Text <> "" Then
With Sayfa1
.Cells(3, sno) = TextBox1.Text
'.Cells(4, sno) = Format(Split(Me.TextBox2.Value)(0), "#,##0.00") * 1
End With
End If
End If
End Sub

Sayın BERKBABA44 dosyayı kapatıp açtığınızda tekrar soracaktır. Dosya açık olduğu süre zarfında tekrar sormadan temizleyecektir.
Burada sizin 1 kere şartını neye bağladığınızı bilemediğimden böyle yazdım. Bu "1 kere" durumu "günde 1 kere" yada "haftada 1 kere" gibi şekillerde düzenlenebilir.

Alternatif olarak alttaki gibi static kod ile yapılabilinir.
Userformdaysa form kapatılıp açılınca tekrar sorar.
Yaklaşık 1 haftadır üstadın biri konu açtı soru sorma hakkında diye ve üstlerde ama yine işe yaramadı :)

HTML:
Kod:

Çözüm
:) :) :) :)

Üstadım ben artık şöyle yapıyorum. Diyelim ki "falan" soru soruyor. Soruyu okuduğumda büyük oranda anlıyor ve eksik kalan kısımları basit bir kaç soru cevap ile "ANLAYABİLECEĞİMİ" düşünüyorsam cevap veriyorum. Aksi halde bulaşmıyorum. Stresten uzak durmak lazım. :) :) :) :)

:) :) :) :)

Üstadım ben artık şöyle yapıyorum. Diyelim ki "falan" soru soruyor. Soruyu okuduğumda büyük oranda anlıyor ve eksik kalan kısımları basit bir kaç soru cevap ile "ANLAYABİLECEĞİMİ" düşünüyorsam cevap veriyorum. Aksi halde bulaşmıyorum. Stresten uzak durmak lazım. :) :) :) :)
:) Aynen bende abey.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri