• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü kayıt programına textbox ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

emre004gs

Yeni Üye
Aldığı beğeni
12
Excel V
Office 2003 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese kolay gelsin iyi günler elimde bi kayıt programı var daha önce yazmıştım sağolsun farklı bir program yapılarak yardımcı olmuşlardı teşekkürler tekrardan, benim şuan istediğim bu excel kayıt programına 8 9 tane daha textbox ekleyip programa uyarlamak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Çözüm
Merhaba Syn. emre004gs;
Aslında yazdıklarınızı 3 nolu mesaj eki yapıyor.
Neyse hem isteğinize uygun olan hemde benim önereceğim (sade userformsuz) ekleri inceleyin ve deneyin.
İyi çalışmalar.
Konu Sahibi
Ekleme olarak mesela tc kim no, adres , cep telefonu, vs eekleyeceğim textboxu ve listboxa ona göre ekleme yapmak istiyorum. şimdiden teşekkürler saygılar.

Merhaba;
Kodlar bana ait galiba...
Net birşey anlamadım ama eki deneyin.
NOT: data sayfasını kaldırdım. (Birden fazla bölümü alt alta tasniflemek isterseniz tekrar oluşturulur.)
İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Hocam çok teşekkür ediyorum tam istediğim olmuş benim attığım programda 2 listbox vardı ve bu listboxda sayfalardaki kayıtları görüntüleyebiliyordum ve sayfalar arası personel yer değişikliğinde değişiklik yapabiliyordum mümkün müdür acaba ? bu arada program içinde elinize sağlık teşekkür ediyorum

Konu Sahibi
Birde hocam kendim bölüm kısmına sayfa ismi yazıp, sayfa oluştura basınca sayfa oluşmasını istiyorum mümkün müdür acaba

Konu Sahibi
Şöyle özetliyeyim diyelim, userformdan 10 tane büro şeklinde 10 sayfa oluşturdum bu userform içerisinde personeller arasında yer değişikliği olduğunda userformadaki bölümden personeller arası yer değişiklik sağlamasını istiyorum ve bu gerçekleşen olay excelin sayfalarında da gerçekleşmesini istiyorum ana sayfada bütün ana kayıtlar olsun diğer her büronun kendine göre kaydı olmasını istiyorum mümkün müdür acaba kusura bakmayın makro (vba) seviye daha başındayım şimdiden teşekkürler saygılar

Merhaba;

İşlem analizi:
1-Userform veriyi AnaSayfa'dan alır.
2-Userformda çift tıklanan veri ComboBox ve TextBox'lara gelir.
3-KAYDET butonu ile;
Eğer Adı SOYADI bölümünde değişiklik yapılmadıysa aynı kaydın üzerine yazılır.
Eğer Adı SOYADI değiştirildi ise yeni kayıt olarak listenin en sonuna yazılır.
4-Sayfaları Oluştur Butonu ile Bölümü verisine göre şablon sayfası ile birebir sayfalar oluşturulur ve Tüm veri buna göre sayfalara tasniflenir.
5-şablon ve AnaSayfa hariç Sayfaları SİL butonu ile açılan sayfalar silinir.

Kodların açılımı bu.
Buradaki yapılanların dışında neye ihtiyacınız var.? (Onu anlamadım)
İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Merhaba;

İşlem analizi:
1-Userform veriyi AnaSayfa'dan alır.
2-Userformda çift tıklanan veri ComboBox ve TextBox'lara gelir.
3-KAYDET butonu ile;
Eğer Adı SOYADI bölümünde değişiklik yapılmadıysa aynı kaydın üzerine yazılır.
Eğer Adı SOYADI değiştirildi ise yeni kayıt olarak listenin en sonuna yazılır.
4-Sayfaları Oluştur Butonu ile Bölümü verisine göre şablon sayfası ile birebir sayfalar oluşturulur ve Tüm veri buna göre sayfalara tasniflenir.
5-şablon ve AnaSayfa hariç Sayfaları SİL butonu ile açılan sayfalar silinir.

Kodların açılımı bu.
Buradaki yapılanların dışında neye ihtiyacınız var.? (Onu anlamadım)
İyi çalışmalar.
Hocam öncelikle teşekkür ediyorum bunlarla beraber ihtiyacım şu; birebir sayfalar oluşturulduğunda bu sayfalar ayrı ayrı bürolar halinde kayıt yapılacak örnek olarak diyelim userformdan, büro1 büro2 diye sayfalar oluşturdum, büro1'deki kayıtlı olan kişide değişiklik oldu büro2 ye geçti büro2'deki kayıtlı olan kişide değişiklik oldu büro1'e geçti bu değişikliği sağlamak için şöyle planım vardı hocam, userformda iki listbox oluşturup birinde sadece anasayfadaki kayıtları göstermesini istiyorum, diğerinin ise hangi sayfayı oluşturmuşsam o sayfayı combobox gibi bi liste halinde ordan seçip listboxda listelemek ve değişiklik yapacağım zaman listbox üzerinden yapmak istiyorum ve bu değişiklik ile o oluşturulan excel sayfalarında da değişiklik sağlamasını istiyorum teşekkürler şimdiden iyi çalışmalar.

Merhaba Syn. emre004gs;
Aslında yazdıklarınızı 3 nolu mesaj eki yapıyor.
Neyse hem isteğinize uygun olan hemde benim önereceğim (sade userformsuz) ekleri inceleyin ve deneyin.
İyi çalışmalar.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam çok teşekkür ederim iki userformda tam istediğim gibi olmuş sağolun teşekkürler tekrardan

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri