• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Kayıt Listesi Oluşturma

UmutCan444

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
7
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 150
Merhabalar, ekteki dosyayı kullanmaya başladığımda bir sorunla karşılaştım. Sorunu şöyle açıklayayım. Üye Listesinde kayıtlı bulunan bir kişi ayrıldığında, vefat ettiğinde ya da herhangi bir nedenle silindiğinde aynı zamanda bulunduğu engelli sayfasında da siliniyor ve silinen yere otomatik olarak bir alt sıradaki kişi geçiyor. Böyle olduğunda ise tüm engelli sayfasındaki tüm sıralama değişmiş oluyor. Böyle olduğunda ise kişinin evraklarının bulunduğu klasörlerde de tüm sıralama değişmek zorunda kalıyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Windows 10 Opera 132
Merhaba.

'Üye Listesi' adlı sayfada bir üyeyi elinizle siliyorsunuz daha sonra bulunduğu engelli sayfasından da elinizle siliyorsunuz. Bu kısmı doğru anladıysam, engelli gruplarında olduğu gibi 'Üye Listesi' adlı sayfada da 'Sıra No' kısmı el ile yazılmalıdır. Yeni bir üye eklendiğinde el ile sıra numarası verilmelidir. Ben 'Üye Listesi' adlı sayfası 'Sıra No' kısmındaki formülü kaldırdım. Dosyanız ekte inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Windows 10 Google Chrome 150
Merhaba.

Anladığım kadarıyla sorun, Örneğin 125. sırada Kerem vardı. Kaydet deyince 125 isimli Klasöre kaydediliyor. Bu kişi silinince 125. sıraya Mehmet geliyor. Kaydet deyince 125 isimli klasöre bu sefer Mehmet'in bilgileri kaydoluyor. Sizin istediğiniz Mehmet'in yine kendi klasörüne kaydedilmesi.

Doğru anladıysam sorunu çözmek için, kişileri kaydederken Dosya ismini TC Kimlik numarasına göre açmak yada eğer hiç değişmiyor ise Dosya numarasına göre açmak. Böylelikle sırano değişse bile Kaydedilen Klasör değişmeyeceğinden bir karmaşa olmaz. Yada işinizi kolaylaştıracak kombinasyonlar ile Klasör ismini belirlemek. Örnek TC-Özel Gereksinim Derecesi-Dosya No gibi. Yada SıraNo-Yıl-Ay-TC gibi Dosya ismi belirlene bilir. Böylelikle 125 ile başlayan birden fazla dosya olur ama hangisinin yeni 125 olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Geçmiş kayıtlı verilerin klasörünün kalacağını unutmayın ama. Örneğin Mehmet Hem 125-2026-06-Mehmet hem de 126-2026-05 klasörlerinde bilgileri olacaktır. Bu nedenle tüm verilerin aynı klasörde olması için en ideal yöntem önce TC ile başlayan Klasör ismi belirlemek. Karar sizin tabi.

Bu öneri işinizi görürse ama makrolarda nereyi değiştireceğinizi bilmiyorsanız belirtirseniz gerekli işlemleri yapıp size yardımcı oluruz.

İyi çalışmalar.

Geri