• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kaydırma çubuğu ile zamanı ayarlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba hocalarımız

Pratik olması için ekteki dosyanın kodundaki süre ayarlamayı, kaydırma çubuğu ile yapmaya çalıştım fakat olmadı.

Doğrusu nasıldır?
Teşekkürler.

Çözüm
Bunu detaylıca açıklamak gerekir.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Yukarıdaki scrollbar1_change olayında
TimeSerial(Hour, Minute, Second) fonksiyonu elimizdeki veriyi saat, dakika ya da saniyeye çeviriyor. biz burada timeserial fonksiyonunda saat ve dakika kısmına 0 yazdık saniye kısmına ise scrollbar1.value değerini yazdık. Eğer dakika dakika ya da saat saat artmasını istiyorsanız bu fonksiyonda scrollbar1.value değerini timeserial içinde hour ya da minute kısımlarına yazmalısınız.

Örnek verecek olursak
Dakika için;
HTML:
Kod:

Saat için;
HTML:
Kod:
Module1 kodlarınızı aşağıdaki gibi düzenledim.
HTML:
Kod:

Ayrıca sayfanızdaki nesnelerini kaldırıp activex denetimlerinden scrollbar ekledim ve sayfa1'in kod kısmına aşağıdaki kodu yazdım.

HTML:
Kod:

Mevcut hali ile bende çalışıyor.
Test eder misiniz?

Konu Sahibi
Argnor hocam önce emeğinize sağlık. Çok güzel olmuş.

Fakat şunu sormam gerekiyor. Scrollbar’ı saniye olarak değil de, yüklediğim örnek dosyadaki gibi dakika dakika (1’er dakika veya 5’er dakika gibi) olarak arttırmak gerekirse, bu ayarları nereden yapabilirim?

Özellikler kısmındaki 100 sayısını değiştirdim, fakat yine saniye olarak arttırıyor.

Bunu detaylıca açıklamak gerekir.

HTML:
Kod:

Yukarıdaki scrollbar1_change olayında
TimeSerial(Hour, Minute, Second) fonksiyonu elimizdeki veriyi saat, dakika ya da saniyeye çeviriyor. biz burada timeserial fonksiyonunda saat ve dakika kısmına 0 yazdık saniye kısmına ise scrollbar1.value değerini yazdık. Eğer dakika dakika ya da saat saat artmasını istiyorsanız bu fonksiyonda scrollbar1.value değerini timeserial içinde hour ya da minute kısımlarına yazmalısınız.

Örnek verecek olursak
Dakika için;
HTML:
Kod:

Saat için;
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam samimi bir şey yazayım, bahsettikleriniz aklıma gelmişti ve denemiştim fakat olmamıştı.

Ama az önce verdiğiniz bilgileri okuyup tekrar denedim ve oldu :)

Emeklerinize sağlık. Teşekkürler.

Winsus programını zaten sürekli kullanırdım. Şimdi excel ile daha pratik olacak kullanımı.

Hocam samimi bir şey yazayım, bahsettikleriniz aklıma gelmişti ve denemiştim fakat olmamıştı.

Ama az önce verdiğiniz bilgileri okuyup tekrar denedim ve oldu :)

Emeklerinize sağlık. Teşekkürler.

Winsus programını zaten sürekli kullanırdım. Şimdi excel ile daha pratik olacak kullanımı.
Rica ederim.
Excel VBA üzerinde denemeler yapıyorsanız burada yaşadığınız sorun hakkında kısa bir bilgi vereyim. Belki nerelerde ne gibi sorunlar yaşayacağınız konusunda bilgilerinize ışık tutar.

Öncelikle ontime hücre biçimlendirmesinden kaynaklı aldığı veriyi süre olarak değil sayı olarak alıyordu. Siz örnek dosyada 5 yazmıştınız fakat ontime da 5'i ne olarak göreceğini bilmiyordu. Saniye mi? Dakika mı? Saat mi? dolayısıyla önce hücre biçimini değiştirdik.

Daha sonra yine ontime içinde timevalue() içine hücre değerini yazdırmayı denemişsiniz fakat kaçırdığınız bir nokta olmuş, timevalue string bir ifadeyi time değerine çevirmeye yarar. Yani elimizde string bir ifade olarak "00:00:05" gibi bir metin olmalı ki timevalue işe yarayabilsin. Dolayısıyla elimizdeki timeserial değerini önce string "00:00:05" e çevirdik daha sonra timevalue ile string ifadeyi ihtiyacımız olan formata çevirdik.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri