• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kategori koduna göre otomatik stok kodu verme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
144
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlar,

Ek'te göndermiş olduğum dosyada kendi kitaplarım için excel de bir arşiv listesi oluşturmaya çalışıyorum.

Ekran görüntüsünde göndermiş olduğum E sütununda ki kategori kodlarına göre kitap kodu oluşturmaya çalışıyorum. Yani şu anda aynı kategoride tekrar kayıt yazarken işaretlemiş olduğum yerde 002 olarak atması gerekirdi. Yani 0844002 olarak vermesi lazımdı.

Aşağıda ki formülde nerede yanlış yaptım acaba? Konuyla ilgili yardımınızı rica ederim.

Şimdiden teşekkür ederim.

=ARA(3;1/(E$3:E3<>"");E$3:E3)&EĞER(SATIR()=3;METNEÇEVİR(1;"000");METNEÇEVİR(TOPLA(EĞER(SOLDAN(G$2:G2;3)=TEMİZ(ARA(3;1/(E$3:E3<>"");E$3:E3));1;0))+1;"000"))

1703412266239.png

Çözüm
Nedenini bilemiyorum, ama, denediğimde
örneğin 8. satıra veri girdiğimde otomatik olarak EĞERSAY($E$3:E8;E8) olması gereken formül EĞERSAY($E$3:E9;E8) gibi oluyor.
Tablo yapısında, tablo yapısına uygun şekilde formül girilmesi gerekiyor herhalde.
(işte bu nedenlerden dolayı da tablo yapısını kullanmıyorum ben. Hem formül yazımı zor ve hem de böyle tutarsızlıklar olabiliyor)

Dosyanızda E3 den itibaren formülleri silin ve E3 hücresine şöyle yazın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Resim olarak şöyle...
R118.png
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlar,

Sayıların otomatik vermesini çözdüm.

=ARA(3;1/(E$3:E3<>"");E$3:E3)&EĞER(SATIR()=3;METNEÇEVİR(1;"000");METNEÇEVİR(TOPLA(EĞER(SOLDAN(G$2:G2;3)=TEMİZ(ARA(3;1/(E$3:E3<>"");E$3:E3));1;0))+1;"000"))

Soldan formülünde bulunan 3 ü yanlış yapmışım ve 4 olarak değiştirince sayıları verdi ve kategori değiştirsemde 001 olarak yeni geliyor ancak bu seferde E sütununda herhangi bir veri seçmesem bile yukarıdaki seçimlere göre devam ettiriyor aslında boş çıkması lazım yada başka nasıl bir formül uygulayabiliriz ?

1703415610369.png

HTML:
Kod:

Formül olarak, böyle olabilir.
Ancak, tablolarınızda bazı kolonlarda (bazı sayfalarda da) sayı biçimlendirmelerinde METİN olarak biçimlendirmeler yapılmış. Bu durumda formüller sonuç olarak değil de metin olarak yazılıyor.
Ben tablo yapısındaki dokümanlarla pek çalışmadığımdan bu tipteki (Metin) olayların, belki de farklı çözümleri vardır. Bilemedim.

Konu Sahibi
HTML:
Kod:

Formül olarak, böyle olabilir.
Ancak, tablolarınızda bazı kolonlarda (bazı sayfalarda da) sayı biçimlendirmelerinde METİN olarak biçimlendirmeler yapılmış. Bu durumda formüller sonuç olarak değil de metin olarak yazılıyor.
Ben tablo yapısındaki dokümanlarla pek çalışmadığımdan bu tipteki (Metin) olayların, belki de farklı çözümleri vardır. Bilemedim.

Merhaba Üstad,

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

Ama ekran görüntüsünde görüldüğü gibi işaretlediğim yerde kodlar yanlış geliyor.

Açık kaynak kitapları yaptım mesela hepsini 3 ile başlattı.

1703417913119.png

örneğin 8. satıra veri girdiğimde otomatik olarak EĞERSAY($E$3:E8;E8) olması gereken formül EĞERSAY($E$3:E9;E8) gibi oluyor.
Tablo yapısında, tablo yapısına uygun şekilde formül girilmesi gerekiyor herhalde.
(işte bu nedenlerden dolayı da tablo yapısını kullanmıyorum ben. Hem formül yazımı zor ve hem de böyle tutarsızlıklar olabiliyor)

HTML:
Kod:

Resim olarak şöyle...
R118.png

Çözüm
Konu Sahibi
örneğin 8. satıra veri girdiğimde otomatik olarak EĞERSAY($E$3:[COLOR=%s]E8[/COLOR];E8) olması gereken formül EĞERSAY($E$3:[COLOR=%s]E9[/COLOR];E8) gibi oluyor.

HTML:
Kod:

Resim olarak şöyle...
Ekli dosyayı görüntüle 22650

Merhaba sayın 52779

Çok teşekkür ederim. Gerçekten ellerine sağlık, süpersin.

Şu anda tam da istediğim gibi oldu.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri