TiOr
Excel Dostu
- Aldığı beğeni
- 210
- Excel V
- Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstatlarım,
Öncelikle deprem dolayısı ile büyük geçmiş olsun.
Umarım formumuzdan kimsenin can ve mal kaybı olmamıştır.
Rabbim vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar versin inşallah.
Daha büyük acıları yaşamamamız dileğiyle...
Konuya geldiğimizde;
Ekte bulunan dosyamda şöyle bir formüle ihtiyacım var;
Grafik sekmesinde B sütunu barkod yazım başlığı / c sütunu kesin iade barkod yazıma bakarak grafik sekmesinde listede bulunan personellerin database sekmesinden işlem adetini alacak ve bu işlem adetini saati ile bölecek ve çıkan sonuç ile işlem adeti-çıkan sonuç oranlayacak. Tabi burada grafik sekmesi b sütunu tarih ile database sekmesinde ki tarih verilerine göre işlem yapacak. Çok karmaşık gibi oldu fakat örnek olarak grafik sekmesinde manuel işlem yaptım. Bu yapılan işlemi formül ile minimize etmek istiyorum. Burada B sütunu birim adı C sütunu alt süreç adı olup alt süreç değişkenlik gösterebilir.
İşlemi hem formül hemde mümkün olması durumunda kod ile destek verebilir iseniz çok sevinirim.
Teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Öncelikle deprem dolayısı ile büyük geçmiş olsun.
Umarım formumuzdan kimsenin can ve mal kaybı olmamıştır.
Rabbim vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar versin inşallah.
Daha büyük acıları yaşamamamız dileğiyle...
Konuya geldiğimizde;
Ekte bulunan dosyamda şöyle bir formüle ihtiyacım var;
Grafik sekmesinde B sütunu barkod yazım başlığı / c sütunu kesin iade barkod yazıma bakarak grafik sekmesinde listede bulunan personellerin database sekmesinden işlem adetini alacak ve bu işlem adetini saati ile bölecek ve çıkan sonuç ile işlem adeti-çıkan sonuç oranlayacak. Tabi burada grafik sekmesi b sütunu tarih ile database sekmesinde ki tarih verilerine göre işlem yapacak. Çok karmaşık gibi oldu fakat örnek olarak grafik sekmesinde manuel işlem yaptım. Bu yapılan işlemi formül ile minimize etmek istiyorum. Burada B sütunu birim adı C sütunu alt süreç adı olup alt süreç değişkenlik gösterebilir.
İşlemi hem formül hemde mümkün olması durumunda kod ile destek verebilir iseniz çok sevinirim.
Teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.