• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Karakterler Listesi Sorusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakki83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 926
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba hocalarımız.

Ekteki dosya Halily hocamızın kodudur.

Alt + ile yapılan karakterlerin kodlarını ve ünikodlarını bu dosyada denemek

isterken, ve yaptığım denemelerde bir nizam, bir düzen beklerken tuhaf şeylerle

karşılaştım. Karakter konusunu öğrenmek isterken, her şey daha da karıştı. Doğrusu

anlayamadım. Hocalarımıza sormak istedim .

B sütununda, Alt + ile yapılan karakterlerden örnekler vardır.

C sütununda makrodaki karşılığı vardır.

D sütununda ünikod karşılığı vardır.

E sütununda kod karşılığı vardır.

Sorum şu:

Tabloda tüm gördüklerimi yazıya dökmek istemiyorum ama,

Neden belli bir düzende gitmiyor bu kodlar, karakterler?

Farklı olan karakterlerin kodları neden aynı oluyor?

Çözüm
Selamlar,
Karakterler konusu oldukça karmaşık bir konu.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, UNICODE ile KOD için karşılık gelme = atıfta bulunma şeklinde kullanımı daha uygun galiba... Çünkü tam olarak karşılığı değildir. Bulduğunuz 57 sayısı için =DAMGA(57) derseniz, bu 9 olmakta. 56 ise 8 dir.

Wikipedia'dan alıntı..
HTML ve XML
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
karakterlerin kendileri kullanılamadığında veya kullanılmaması gerektiğinde Unicode karakterlere başvurma yolları sağlar. Sayısal bir karakter referansı, Evrensel Karakter Kümesi / Unicode
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
kod noktasına göre bir karaktere atıfta bulunur ve bir karakter varlık referansı, önceden tanımlanmış bir ada sahip bir karaktere atıfta bulunur.
İnternette araştırabilirsiniz...
Selamlar,
Karakterler konusu oldukça karmaşık bir konu.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, UNICODE ile KOD için karşılık gelme = atıfta bulunma şeklinde kullanımı daha uygun galiba... Çünkü tam olarak karşılığı değildir. Bulduğunuz 57 sayısı için =DAMGA(57) derseniz, bu 9 olmakta. 56 ise 8 dir.

Wikipedia'dan alıntı..
HTML ve XML
karakterlerin kendileri kullanılamadığında veya kullanılmaması gerektiğinde Unicode karakterlere başvurma yolları sağlar. Sayısal bir karakter referansı, Evrensel Karakter Kümesi / Unicode
kod noktasına göre bir karaktere atıfta bulunur ve bir karakter varlık referansı, önceden tanımlanmış bir ada sahip bir karaktere atıfta bulunur.
İnternette araştırabilirsiniz.
Başlangıcınız belki, Wikipedia Unicode Karakterler olabilir.. İşte link...
Diğer bir link

Çözüm
Bir fikir de benden olsun;
ASCII (American Standard Code for Information Interchange) olarak google da arayabilir, tamamını görebilir ve deneme yanılma yapmak zorunda kalmayabilirsiniz.

Konu Sahibi
Anladığım kadarıyla Alt + kodlarıyla, Unicode kodlarının birbiriyle ilgisi yok, sanıyorum farklı şeyler.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri