• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalı Sayfada devir işlemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hunkar50

Yeni Üye
Aldığı beğeni
57
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Hocalarım tekrar Merhaba..
ekli dosyamızdaki Ana Sayfa Çalışma kitabında bulunan Anasayfa ( userform) da yer alan DEVİR butonunu tıkladıgımızda ; Listbox1 de bulunan müşteri listesinde yer alan kapalı müşteri kitaplarının içerisindeki ( bina ) sayfasındaki verilerin hepsini kopyalayıp, aynı çalışma kitabına ( örnek müşteri1 ) yeni bir sayfa oluşturup adını : 2022 yaparak verileri 2022 sayfasına yapıştırmasını istiyorum. ( sadece istiyorum ) :)

yedeklediği müşterinin Bina sayfasındaki A17 den başlayıp J sutununun dolu en son satırına kadar olan verileri temizleyip oluşturulan 2022 sayfasındaki J13 de yer alan veriyi bina sayfasındaki F17 hücresine yapıştırıp, a17 ye sına no :1 yazıp , G17 sutununa güncel tarihi yazıp h17:j17 sutunlarını birleştirip DEVİR ibaresini yazsın istiyorum

Bunu yapmamızdaki amaç veri çoklugunu yıl sonlarındaki devir işlemi ile azaltmak.. teşekkür ediyorum.....

Aklıma şöyle bir soru geldi şimdi... Ben bu müşteri takibini yaparken .. müşteri önceki yıldan neler varmış dediğinde önceki seneleri nasıl göreceğim...
kapalı müşteri sayfasına girip bakam gerekecek...:(

Ana Sayfa Çalışma kitabındaki, Anasayfa ( userform ) bir combobox yerleştirip kapalı çalışma kitaplarından sayfa seçerek lisybox6 ya ve Ana Sayfa Çalışma kitabındaki extra sayfasına aktarabilirmiyiz.. ?

Teşekkür ediyorum. Hayırlı günler...

Çözüm
Sayın Hunkar50
Yılda bir defa yapılacak bir işlem için Ana Sayfa (userform)' a combobox eklemeye gerek olmadığını düşünüyorum. 2023 yılı için kod sayfasındaki 2022' leri 2023 yapmanız yeterli. Kayıt.xlsm üzerinde değişiklik yapılmaması için ekteki dosyada kodlar düzenlendi. İnceleyip sonucu bildirirsiniz.
Konu Sahibi
Anasayfa ( userform ) a bir adet combobox ekleyip içerisine yılları yardırıp kapalı müşteri çalışma kitaplarına Combobox degeri ne ise o adda sayfa oluşturabilirmiyiz. ? verileri oraya aktarmak için ...

Konu Sahibi
Yada Kapalı çalışma kitabı içerisine bir makro atayıp, o makroyu çalıştıramazmıyız. ?

Konu Sahibi
Sayın Hunkar50

Ekteki dosyayı inceler misiniz?
Hocam Ellerinize saglık.

Hocam yıl belirtmek için : ActiveWorkbook.Sheets("Bina (2)").Name = "2022" burada yer alan 2022 yi değişmemiz gerekiyor sanırım..

olşturdugumuz sayfa adını belirlemek için Ana Sayfa ( userform a ) combobox ekleyip oradaki degere göre sayfa oluşturabilirmiyiz.

Birde Bu devir işlemin de CARİLER içerisinde yer alan Kayit Çalışma kitabında işlem yapmamasını nasıl saglarız..
Teşekkür ediyorum. Hayırlı günler.

Sayın Hunkar50
Yılda bir defa yapılacak bir işlem için Ana Sayfa (userform)' a combobox eklemeye gerek olmadığını düşünüyorum. 2023 yılı için kod sayfasındaki 2022' leri 2023 yapmanız yeterli. Kayıt.xlsm üzerinde değişiklik yapılmaması için ekteki dosyada kodlar düzenlendi. İnceleyip sonucu bildirirsiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Hunkar50
Hocam elinize saglık.. teşekklür ediyorum..

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri