• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalı excel kitabındaki sayfaları comboboxda görmek ve seçmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hunkar50

Yeni Üye
Aldığı beğeni
57
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Cümleten hayırlı akşamlar ve iyi bayramlar...

Ekteki çalışma kitabında. Personel çalışma kitanındaki userform da bulunan combobox 1 de klasör içerisindeki kapalı Personeller çalışma kitabındaki sayfaları görmek ...
combobox1 den secili personel kapalı işlem sayfasını Listbox a sıralı yansıtmak, multi page de bulunan menüden personel e ödeme veya hak ediş kaydı yapmak istiyprum.
Bu konuda yardınlarınızı rica ediyorum... icabi halinde yukarı da yazılı işlemleri ayrı konular açarak da danışmam mümkün..

Şimdiden teşekkürler ve iyi bayramlar..

Çözüm
dosyayı buraya eklediğiniz şekilde kullanın. Personel klasörü içinde personel.xlsm yanında PERSONEL KLASÖRÜ içinde personeller.xlsm var şekli ile
Hünkar bey istediğiniz böyle bir şey mi

yada böylemi

Konu Sahibi
Adnan Hocam, teşekkür ediyorum .
Bu ayrı ayrı eklediğiniz 2 dosyada dikkat etmem gereken bir husus varmı , dosya yoludur , klasör adıdır vs..
eklediğiniz ve indirdiğim dosyaları denediğimde Combobox1 e sayfalar yansımıyor, ?
şu an ilk adımda yapmak istediğim : PERSONEL klasörü içerisindeki Personeller çalışma kitabındaki sayfa isimlerini ComboBox1 e çıkması.
2. aşama ComboBox1 den seçilen personelin sayfasındaki verilerin Listbox1 e gelmesi.
3. aşama Listbox1 den seçili verinin textbox9-10-11-12-13 nolu texboxlara yansıması
4. aşama Listbox1 e yansıyan veriyi sil botonu ile silebilme ( seçili personel sayfasından )
5. aşama listbox1 den seçilen ve textbox9-10-11-12-13 nolu texboxlara yansıyan verilerin , textbox9-10-11-12-13 nolu textboxlardan düzenleme yapılarak değiştirilebilmesi. ( seçili personel sayfasından )

Teşekkür ediyorum

1651658350702.png
bu ikinci olan dosya
sayfalar yansımış başka bir şey mi olacaktı. PERSONEL klasöründeki tüm dosyaların içindeki sayfaları alır.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
dosyayı buraya eklediğiniz şekilde kullanın. Personel klasörü içinde personel.xlsm yanında PERSONEL KLASÖRÜ içinde personeller.xlsm var şekli ile

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam Teşekkür ediyorum. Bakıpta çözemediğim !: Personel klasörü içinde personel.xlsm yanında PERSONEL KLASÖRÜ içinde personeller.xlsm var şekli ile

Kırmızı ile işaretlediğim klasör adını nerden şeçiyor? Baktım ama göremedim ?

ilk klasörün ismi personel İkincisinin PERSONEL örneğinizi gönderdim oraya bakınız

Konu Sahibi
Hocam Anladıgım kadarıyla dış klasör adı ne olur ise iç klasör adı da o olmalı..
normalde yaptıgınız tasarıyı giderler olarak ta kullanacaktım..
Yani dış klasör adı

GİDER

iç klasör adı
1-personel
2- Gider
3- Gelir

şeklinde yapacaktım.. bu yüzden dış kalasör adını bagımsız veya gider olarak degiştirip, iç kalasör adlarınıda isteğe baglı farklı isimler kullanabilirmiyiz.

Teşekkür ediyorum ve Elleriniz dert görmesin..

isimlerin önemi yok klasör içinde çalıştırdığınız excel sayfası olsun. onun içinde klasörler olabilir. içerideki klasörün için birden fazla excel dosyası olabilir. hepsini okur

Konu Sahibi
Hocam Klasör isimlerinden ( dış veya iç ) biri değiştiği zaman combobox1 e veriler gelmiyor...

dizindeki tüm klasörleri okuyabilmesi için
Sub Dosya_İsimleri(yol As String)

Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set f = ds.GetFolder(yol)
Set dc = f.Subfolders
For Each dosya In dc
c = c + 1
Debug.Print dosya.Name

Next
End Sub küçük bir ilave yapılması gerekiyor. Sonrası zaten yazılmış durumda

Konu Sahibi
dizindeki tüm klasörleri okuyabilmesi için
Sub Dosya_İsimleri(yol As String)

Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set f = ds.GetFolder(yol)
Set dc = f.Subfolders
For Each dosya In dc
c = c + 1
Debug.Print dosya.Name

Next
End Sub küçük bir ilave yapılması gerekiyor. Sonrası zaten yazılmış durumda
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Hocam ben bu kodu nereye yazacağım anlamadım..
Kusura bakmayın sizide oyalıyorum...

iç klasörleri nerede nasıl seçmeyi düşünüyorsunuz

Konu Sahibi
iç klasörleri nerede nasıl seçmeyi düşünüyorsunuz
Hocam Personel isimli çalışma kitabından bu klasörler için userformlar oluşturup. gelir - gider- personel takibi yapacagım..
gider kalasörü içerisinde her gidere ayrı sayfa açmayı düşünüyorum.
gelir klasör içerisine tek çalışma kitabı yapmayı düşünuyorum.
Personel hesabınıda Personel klasörü içerisne tek çalışma kitabı. ayrı sayfalara personel isimleri ile yapayım diyorum..

Çokmu dolandırıyorum hesapları fikriniz nedir.

her gelire veya her gidere bir sayfa açma vt için uygun değil. gider için örnek verecek olursak
gider adı tarihi miktarı nereye(kime ) yapıldığı gibi hususlar tek sayfaya yazılır istenildiğinde buradan gerekli süzme işlemi yapılır rapor alınabilir. Gerekirse tüm gider cinsleri ayrı bir sayfada bulunabilir. Bu mantıkla düşünmek gerekir. kısacası veriler mümkün olduğunca tek yerde küçük vt olarak tutulmalı. bu basitlik ve hız kazandırır

Konu Sahibi
her gelire veya her gidere bir sayfa açma vt için uygun değil. gider için örnek verecek olursak
gider adı tarihi miktarı nereye(kime ) yapıldığı gibi hususlar tek sayfaya yazılır istenildiğinde buradan gerekli süzme işlemi yapılır rapor alınabilir. Gerekirse tüm gider cinsleri ayrı bir sayfada bulunabilir. Bu mantıkla düşünmek gerekir. kısacası veriler mümkün olduğunca tek yerde küçük vt olarak tutulmalı. bu basitlik ve hız kazandırır
Dogru söze ne denir hocam. süz vs için sürekli yardım istemeyim diye kolay yola kaçmak istemiştim..
ayı işlemi farklı kulvarlarda yaparım diye..
dediğinizi yapıyoruz :)
Teşekkür ediyorum..

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri