• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalı Dosyalardan veri çekme hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

valerine_3108

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba Sayın Excel hocalarım kapalı Excel kitaplarında bulunan 2 sayfayı Cariler Excel kitabıma çekmek istiyorum. Carileri kitabının içinde bulunan Cari_ hesaplar sayfasına Satışları içinde bulunan sarı ile boyadığım sütunları çekmek istiyorum. Arşivleri de Arşivlere çekmek istiyorum. lütfen yardımcı olabilir misiniz. getirmek istediğim sütunları sarı ile boyadım. çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,
İyi günler.

kapalı excellerin hepsinde kopyalanacak sütunlar aynı sırada mı?
klasördeki tüm excellerdeki veriler mi aktarılacak yoksa sadece bu A1,A2...A5 dosyaları mı?

Konu Sahibi
klasör içindeki tüm Exceller Excellerin içindeki 2 sayfa aktarılacak . Aktarılacak sütunları sarı ile boyadım. çok teşekkür ederim.

diğer kitaplardan eklemeden önce cariler kitabındaki veriler silinecek mi var olan verinin altına mı eklenecek?
VBAkodlarının çalışması için cariler kitabınız .xlsm yada .xlsb formatında olmalı

çalışma sayfasına eklenen butona basınca verileri aktarır
1 - referanslardan ActiveX Data Object x.x library eklenecek
2 - çalışma kitabına bir modül eklenecek
Modül Kodları
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
HTML:
Kod:
Not: hata kontrolü eklemedim yani eğer kapalı kitaplarda ilgili sayfalar yoksa hata verir

Konu Sahibi
Hocam kod çalışıyor. çok teşekkür ederim. Yalnız başlıkları siliyor. acaba ben yanlış bir işlem mi yaptım.

Konu Sahibi
Hocam yeni klasör içindeki Excel kitapları içindeki Arşiv verilerini Cariler kitabı içindeki arşiv sayfasına getirmiyor.

çalışmanızda başlık yoktu o nedenle hepsini silme kodu koymuştum
başlıklar hangi satırda 3 te mi?
çalışmanızda muhakkak dolu olması gereken bir sütun varsa oraya göre son satır bulunabilir

kodları aşağıdaki gibi düzenleyip dener misiniz?
Not: Son satır kontrolünü B Sütunu'na göre yapıyor.
HTML:
Kod:
HTML:
Kod:

Hocam hata verdi 3001 yanlış türdeki değişkenler kabul edilebilir Aralık dışında veya bir başkasıyla çakışan bağımsız değişkenler kullanılıyor.
" RSC.Open xSQLC, CN, 3,1" burası sarı oluyor.

dosyayı inceler misiniz?
bende hata vermedi

Çözüm
rica ederim
iyi çalışmalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri