• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalı Dosyadan textboxta yazan veriyi alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Feylosof

Yeni Üye
Aldığı beğeni
156
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Değerli Excel dostları;
Kapalı olan KAYNAK dosyasından HEDEF dosyasındaki userform üzerinde bulunan Textbox1 e no yazınca kaynak dosyasında ilgili numarayı bulup ona ait bilgileri diğer text boxlara aktarmak istiyorum.

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
kodları aşağıdaki gibi düzenleyip dener misiniz?
aşağıdaki kod TextBox1 çıkıldığında olayına ait TextBox1'ye sırano yazıp entera basarsanız ilgili değerler gelir
Önem Not:
TextBox6
nın ismi döngüyle yapabilmek için TextBox5 olarak değiştirilmiştir
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
aeGNoR hocamın hazırladığı aşağıdaki konu işinize yarayabilir

Üzerinde çalışıp geri dönüş yapacağım. Sonuca ulaştığımda bu mesaj güncelleyerek dosyaları ekleyeceğim.

Düzeltme: Gerekli kodları yazdım. Çalışıyor gibi görünüyor kontrol eder misiniz?

Ayrıca Başlıklarda Türkçe karakter ve boşluk kullanmamaya dikkat ederseniz iyi edersiniz. Genellikle arıza çıkarmaz ama yine de kullanımı o şekilde daha uygun. Başlıklardan "No" başlığını ayrılmış bir isim olarak gördüğü için "Numara" olarak güncelledim.

Son düzenleme:
aşağıdaki kod TextBox1 çıkıldığında olayına ait TextBox1'ye sırano yazıp entera basarsanız ilgili değerler gelir
Önem Not:
TextBox6
Soru: isme göre bulmakta sorun yok ama aynı isimde birden fazla öğrenci varsa ne olacak?
HTML:
Kod:

kusura bakmayın aeGNoR hocam güncellemeniz gözümden kaçmış

kusura bakmayın aeGNoR hocam güncellemeniz gözümden kaçmış
Birden fazla çözüm her zaman daha iyidir. İnsanları ezberden kurtarır. Textbox sayısı az olduğu için ben döngüye girmemiştim siz döngü ile de yapılabildiğini göstermiş oldunuz.

yeri gelmişken unutmadan değineyim, ado ile çalışırken textboxların isimleri ile çalışmak yerine tagları ile çalışmak da çok faydalı oluyor.

Basit bir örnekle anlatacak olursak;

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Kıymetli Excel ustalarım aeGNoR , halily ilgi ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Galiba bu konuda tam bir arşive sahip olacağım. Akşam zihnimi yorup anlamaya ve dosyamı düzenlemeye çalışacağım.

Konu Sahibi
Bir şey daha sormak istiyorum. TextBox1 e değil de TextBox8 de İSİM veya NO ile aratmak istersek bunu yapabilir miyiz?

Bir şey daha sormak istiyorum. TextBox1 e değil de TextBox8 de İSİM veya NO ile aratmak istersek bunu yapabilir miyiz?
Elbette yapılabilir. Siz çözümün size göre olup olmadığını değerlendirin. Diğer ihtimaller üzerinde tekrar çalışılır.

Konu Sahibi
Şüphede bırakmamak için vurgulamam gerekirse Aynı textboxa istersem no istersem isim yazınca arananı aktaracak. Evet sayın halily üstadım benzer isim konusunun yaratacağı dezavantajı göze alıyorum.

Kısmi eşleşme yeterli mi yoksa bire bir eşleşme mi olacak?

kodları aşağıdaki gibi düzenleyip dener misiniz?
Önem Not:
TextBox6
HTML:
Kod:
aşağıdaki kod TextBox8 çıkıldığında olayına ait TextBox8'e isim/sırano yazıp entera basarsanız ilgili değerler gelir
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın halily çok iyi çalışıyor. Tam istediğim gibi. Elinize emeğinize sağlık. Mevcut ve kullandığım dosyam bu. Hoşgörünüze sığınarak bir şey daha sormak istiyorum. Bu kodu farklı dosyada kullanmak istediğimde ve textboxlardan biri yerine combobox kullanmak istesem kod nasıl olmalı o zaman?
Teşekkür ve saygıyla

Kullanılan yere ve amacınıza göre değişir.

Konu Sahibi
Eyvallah anlayışınız ve emeğiniz için çok teşekkür ederim. Sizi daha fazla sıkmak istemem. Kalın sağlıcakla

Sorun sıkmak değil, belirttiğiniz comboboxtan seçme ifadesi son derece belirsiz ve genel geçer bir istek. O nedenle belli birşey söyleyemiyorum. Kodda anlamadığınız yerleri sorarsanız aciklamaya çalışırım - aslında 2. mesajdaki bağlantıda konu son derece ayrıntılı açıklanmış - ama onun ötesinde maalesef bir önerim yok.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri