• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalı Dosyadan bir kaç tane değişken excelden veri çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ersin Tunca

Yeni Üye
Aldığı beğeni
86
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Sy. Hocalarım ;

Ekli dosyada yer alan farklı excel dosyalarından Kolan ayarları excel dosyasına veri aktarmak istiyorum.
excel dosyalarının adları sabit ama adlarının devamında o günkü tarih yazdığı için değişiyor. örnek : DonusBiletleri_Detayli sabit sonuna -2022-08-23 tarih ekleniyor.

şimdi yapılmasını talep ettiğim şey ise
DonusBiletleri_Detayli-2022-08-23 excel dosyasında Sheet1 sayfasını komple kopyalayıp , kolon ayarları excel dosyası DÖNÜŞ sayfasına değerler olarak kopyalaması.

HesapKesimleriOzeti_GünlükKirilimli-2022-08-23 excel dosyasında Sheet1 sayfasını komple kopyalayıp , kolon ayarları excel dosyası HESAP FİŞİ sayfasına değerler olarak kopyalaması.

KontorHareketleri-2022-08-23 excel dosyasında Sheet1 sayfasını komple kopyalayıp , kolon ayarları excel dosyası KONTUR sayfasına değerler olarak kopyalaması.

rptKullaniciCariOzetleriDonemli-2022-08-23 excel dosyasında Sheet1 sayfasını komple kopyalayıp , kolon ayarları excel dosyası KATİP sayfasına değerler olarak kopyalaması.

rptSatislarVeIadelerSubeOzet-2022-08-23 excel dosyasında Sheet1 sayfasını komple kopyalayıp , kolon ayarları excel dosyası SANAL SATIŞLAR sayfasına değerler olarak kopyalaması.

TaliSubeKomisyonlari-2022-08-23 excel dosyasında Sheet1 sayfasını komple kopyalayıp , kolon ayarları excel dosyası TALİ sayfasına değerler olarak kopyalaması.

WebSatislari_Excel-2022-08-23 excel dosyasında Sheet1 sayfasını komple kopyalayıp , kolon ayarları excel dosyası WEB sayfasına değerler olarak kopyalaması.

yazılan kodda açıklama yaparsanız eğer bende diğer dosyalar için uygulama yapabilirim. Teşekkür ederim.

Hocam sadece KontorHareketleri-2022-08-24.xls dosyasını ayarladım. Sadece onu kontrol edebilirsiniz.
Makro bugünkü tarihi dikkate alarak, KontorHareketleri-2022-08-24 dosyasını arıyor. Bu işlemi günlük yapacağınızı düşünerek bu şekilde ayarladım. Dosyayı bulursa işlem yapıyor bulamazsa dosya yok uyarısı veriyor.
Eğer bu şekilde kullanabilirseniz diğerlerini de ayarlayım.
Aşağıdaki kod içindeki dizini dosyalarınızın bulunduğu dizine göre ayarlamanız lazım.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
sy. askan ;

teşekkür ederim. hocam dün tarihli ayarlayabilir misiniz. yada excel Dosyası yok değil de dosya seçimi yaptıra biliri misiniz.

sy. askan ;

teşekkür ederim. hocam dün tarihli ayarlayabilir misiniz. yada excel Dosyası yok değil de dosya seçimi yaptıra biliri misiniz.
Hocam aşağıdaki gibi kodu değiştirirseniz bir önceki günü(dün) alır.

HTML:
Kod:

seçimli dosya örneği de hazırlayayım

Hocam gönderdiğim dosyaya şu kodu dener misiniz:

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
sy. askan ;

hocam dosyayı bugün ve dün hatta dosya adında ki tarih sildim ama dosya yok diyor.
C:\Users\Ersin Tunca\Desktop\KAPALI DOSYADAN VERİ ÇEKME

HTML:
Kod:
Dizini bu şekilde yazın

Konu Sahibi
sy. askan ;

Hocam gönderdiğim dosyaya şu kodu dener misiniz:

HTML:
Kod:

hocam bu güzel olmuş elinize sağlı benim istediğim sheet1 de ki verileri olduğu gibi hepsini almasını değer olarak yapıştırmasını.
filtre işlemlerini ben yaparım

hocam resimde görüldüğü gibi başlıklar da var ben bunları aldırmayıp sadece verileri getirttim. Eğer komple sayfa alınacaksa kolon ayarları kitabı kontur sayfasındaki mevcut veriler ne olacak ? Düzensiz bir sayfa olur eğer komple yapışırırsak

1661326181678.png

Konu Sahibi
Sy . askan ;

Hocam kolon ayarları dosyasında makrolar mevcut. Ben düğme ile ayarlıyorum onları. Sadece Sheet1 komple kopyalasın Kolon ayarları dosyası ilgili sayfaya aktarsın yeterli. teşekkür ederim.

Hocam bunu deneyin

Konu Sahibi
sy. askan ;

hocam ellerinize sağlık çok güzel oldu. acaba tek düğme ile çoklu dosya secim ilgili sayfalara aktarma olabilir mi ? yoksa tek tek dosyaları ilgili sayfalar için seçmek mi ? gerekli teşekkür ederim.

sy. askan ;

hocam ellerinize sağlık çok güzel oldu. acaba tek düğme ile çoklu dosya secim ilgili sayfalara aktarma olabilir mi ? yoksa tek tek dosyaları ilgili sayfalar için seçmek mi ? gerekli teşekkür ederim.
sırayla seçim yaptırıp yapılabilir. Tek düğme ilede işlem yapılabilir

Konu Sahibi
SY. askan ;
size zahmet olmazsa eğer çoklu seçim yapabilir misiniz. tek tek için ben kodu kopyalım ilgili sayfalara aktarım için ayarladım.

1661333076221.png

Dosyaları çoklu seçim doğru mu?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri