blackberry
Yeni Üye
- Katılım
- 30 Kas 2025
- Mesajlar
- 24
- Aldığı beğeni
- 3
- Excel V
- Office 2021 TR
Konu Sahibi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.
K.Bakmayın formülsüz exeli yüklemişim. şimdi doğru olanı ekliyorum. aslında benim yapmak istediğim ekte fotoda ilgili alanı kopy yapıp metin kutusuna paste yapıyorum. paste yapınca ok ile belirttiğim satır boşta kalıyor bu boşluğu her defasında elle silmek yerine exelde konu başında bahsettiği 2 hücreyi formüllere zarar vermeden silmek istiyorum. direkt bu iki hücreyi (F17 VE G17) Silebileceğimiz bir komut var mı exelde ?Merhaba.
Dosyanızı inceledim.
Silmek istediğiniz G18 hücresine bağlı bir formül yok zaten, silinince etkilenen bir formül göremedim. Bu durumda isteğinizin farklı bir şey olduğunu düşünüyorum. Biraz daha açıklar mısınız ?
Not: İlgili Hücre aktifken, Formül Menüsünden Etkileyenleri izle yada Bağımlıları izle seçeneğini seçerseniz ilgili diğer hücreleri ok ile işaretler. Yine aynı menüden Okları Kaldır seçeneğini seçerek kaldırabilirsiniz.
İyi çalışmalar.


formülsüz exeli yüklemişim. şimdi doğru olanı ekliyorum. aslında benim yapmak istediğim ekte fotoda ilgili alanı kopy yapıp metin kutusuna paste yapıyorum. paste yapınca ok ile belirttiğim satır boşta kalıyor bu boşluğu her defasında elle silmek yerine exelde konu başında bahsettiği 2 hücreyi formüllere zarar vermeden silmek istiyorum. direkt bu iki hücreyi (F17 VE G17) Silebileceğimiz bir komut var mı exelde ? ben ilgili tüm satırı silmek istediğimde formüllerde silinecek ve formül kombinasyonları topyekün bozulacak. çünkü ilgili satırda çok fazla formül var (P17,Q17,S17,R17 VDÇ)Öncelikle 0,84 değerinin yazılı olduğu hücre G18 hücresinin bir üstündeki G17 hücresine gel. Üzerinde sağ mouse tıkla. Listeden Hücreleri Biçimlendir seçeneğinin seç. Sayı sekmesindeyken Kategori: listesinin en altında bulunan İsteğe Uyarlanmış seçeneğine tıkla. Sağda Tür bölümünde her ne yazıyorsa sil. Sildiğin bu yere 3 adet ; yaz. Yani ;;; yaz. Tamam de bu pencereyi kapat. Bu şu demek ; G17 hücresine metinsel veya rakamsal ne yazarsam yazayım gösterme, gizle demektir. Sonra F18 hücresinde yazan Pitot katsayi : yerine =EĞER($G$18="";"";"Pitot katsayi :") formülünü yaz. Bu şu demek ; Eğer G18 hücresi boşsa burayı boş bırak, aksi takdirde buraya Pitot katsayi : yaz demektir. Son olarak ta G18 hücresinde yazılı olan =" "&I18 formülünün yerine =EĞER($G$17<>"";"";" "&I18) formülünü yaz. Bu da şu demek. Eğer G17 boşluğa eşit değilse bu hücreyi boş bırak. Aksi takdirde buraya " "&I18 yaz demektir.
Yani F18 hücresinin ve G18 hücresinin boş kalmasını istediğinde G17 hücresine metinsel veya rakamsal farketmez herhangi bir karakter gir ve Enter'a bas ve sonucu gör. Aksini istersen bu G17 hücresini boş bırak. Bu arada G17 hücresinin dolgu rengini (bu hücreyi farketmek için) örneğin Yeşil yapabilirsin.
ÖNEMLİ NOT : Unutma ! Bilgisayar boşluğu karakter olarak görür.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.


Bu iki hücre boş. Formül de yok, herhangi bir karakter de yok. Galiba F18 ve G18 demek istedin diye düşünüyorum.bu iki hücreyi (F17 VE G17) Silebileceğimiz bir komut var mı