• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İsmi değişkenlik gösteren excel dosyasından veri almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
94
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Herkese merhabalar arkadaşlar, benim her hafta persembe günü hazırladıgım bir excelim var bunu örneğin şuan perşemde ise geçen haftanın perşembesinden bu haftanın çarşambasına olan tarihi yazarak ve ekte paylasacagım diğer formulleri manuel düzenliyorum. Buna bir iyileştirme yapmak istiyorum oda şöyle ; boş halde sadece kendi verilerini doldurmaları için ekteki exceli gönderiyorum onlarda kendi alanını örneğin üretim doldurup gönderiyorlar bende tek tek excelleri indirerek ekteki dosyama kaydedıyorum.. Şimdiden teşekkürler..

Herkese merhabalar arkadaşlar, benim her hafta persembe günü hazırladıgım bir excelim var bunu örneğin şuan perşemde ise geçen haftanın perşembesinden bu haftanın çarşambasına olan tarihi yazarak ve ekte paylasacagım diğer formulleri manuel düzenliyorum. Buna bir iyileştirme yapmak istiyorum oda şöyle ; boş halde sadece kendi verilerini doldurmaları için ekteki exceli gönderiyorum onlarda kendi alanını örneğin üretim doldurup gönderiyorlar bende tek tek excelleri indirerek ekteki dosyama kaydedıyorum.. Şimdiden teşekkürler..

Bunun daha kolay bir yolu var,

Dosyanızı onedrive , googledrive vs bir bulut ortamına yükleyip kim kullanacaksa ona paylaşıma açın. Onlar değişiklik yaptıkça siz dosyanızdan takip edersiniz veya raporlarsınız vs vs.

Google tablolar da aynı işi yapar... Vba bu iş için gereksiz diye düşünüyorum.

Sayın @selis , öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.
Sayın @UmitA ' nın da belirttiği şekilde daha kolay halldebilirsiniz.
Hatta aynı ağ üzerinde çalışıyorsanız dosyayı paylaşıma açarak güncel takip edebilirsiniz.
Ama manuel takip etmek istiyorsanız bazı hususları netleştirelim.
ekli dosyanızdaki;
AAA,Mİ,SAÇ İŞLEME,KAYNAK,CİVATA,POLİGON,GALVANİZ,SEKİYAT
bölümlerinin herbiri farklı kullanıcılar tarafından doldurulacak ve 8 farklı dosya mı olacak?
Bu dosyaların isimleri sabit mi değişken mi?
Dosyanızdaki stır sayısı her geçen hafta artacak gibi görünüyor doğru mudur?
STOK DURUM RAPORU sayfasında 7 bölüm var diğer sayfada 8, nasıl bir işlem yapılacak?

Konu Sahibi
Hocam ortak dosya uzerınden riskli oluyor çünkü başka bir değeri değiştirebilirler bu nedenle ortak dosyada yapamıyorum. Onun yerine örneğin bu hafta alta bir tarih açıp 01-07.04.2021 tarihi için düzenleyip ortak mail atıyorum. Toplamda 10 kişiden cevap geliyor ve ben excellerden kendı yerlerını doldurmus olanları alıp kendı dosyama işliyorum.

Konu Sahibi
Dosya isimleri değişken hocam çünkü her hafta tarihe göre değişiyor. 10 farklı excelden her sorumlu kendi alanını dolduruyor. Ekte paylastıgım sekılde gelıyor bende asıl dosyaya işliyorum.. Aslında yapmak istedigim hocam asıl excelde en üstte yazanı diğer excelde arasın ve deger yazıyorsa kopyalayıp ana excele yapıstırsın.. Stok durumu sayfasında da yıne aynı sekılde baslıklardan karsılastırıp degerı alsın..

Bunu mutlaka kendiniz yapmak istiyorsanız, ki bence @UmitA ve @Balta hocalarımızın dedikleri mantıklıdır. Host ve Domain almanız gerekir. Böylece dosyayı ortak kullanıma açabilirsiniz.

Konu Sahibi
Hocam peki şöyle bir şey mümkün mü, kullanıcıya özgü hücreleri şifreleyebilir miyim. Örneğin a1 hücresine sadece Ahmet erişebilir, b1 hücresine Hakan erişebilir, diğer hücrelerin hepsi kilitli şeklinde..

Sadece bir fikir;
10 kullanıcı ve 1 admin şifresi belirleyip,
açılışta şifre sorsun,
yazılan şifre ilk 10 içinde ise girilen şifreye göre kendi alanını görünür yapıp diğer sütunlar gizletilir
ve veri girilecek alanlar koruması kaldırılıp, sayfa farklı bir parola ile korunur.
Tabiki admine herşey serbest yapılır.
Dosya ağda paylaşıma açılır.
Çıkışta da otomatik kaydet yapılır.

Hocam peki şöyle bir şey mümkün mü, kullanıcıya özgü hücreleri şifreleyebilir miyim. Örneğin a1 hücresine sadece Ahmet erişebilir, b1 hücresine Hakan erişebilir, diğer hücrelerin hepsi kilitli şeklinde..
Bunu makro ile yapmak mümkün. Mesela Ahmet Sayfa1'e erişebilir şeklinde. Ancak güvenilir olduğunu düşünmüyorum.

Konu Sahibi
Hocam bulutta paylasıp doldurmaları ıcın maıl gondersem, 10 kişi ıcın sadece bır hucreye erısım saglanır mı? Birde aynı anda ıkı kısı girmiş olabilir sisteme o durumda nasıl olur?

Bulut olayına çok hakim değilim ama yerel ağ üzerinde herkes aynı anda veri girebilir.

Yada sizin mantıkla ilerleyebiliriz.
kullanıcılardan gelen dosyaları masaüstünde sabit bir klasör içine atıp(başka dosya olmayacak klasörde)
programın, bu dosyalardan teker teker verileri güncellemesi sağlanabilir.

Konu Sahibi
Şöyle düşündüm; örneğin bastan baslasın a 6 7 8 e baksın AAA ve Üretim ise AAA ve Üretim olan ve en son satırı dolu olana ( satırı ana excelden alır en son tarıhe gore satır numarasını , D14 ten saydırıp en son hücrenin satır numarası) o satırdan kopyalayıp ana excele yapıstırır diye düşündüm..

@selis
Ekteki ana dosyanızdır.
Bu dosyayı ve kullanıcılardan gelen dosyaları aynı klasöre atın.
Kullanıcı dosyaları xlsx formatında olmalı.
Klasöre başka dosya koymayınız.
GÜNCELLE butonuna basınız.
D sütununda tarih olan son satır için güncelleme yapar.

Konu Sahibi
Hocam calıstı cok tesekkur edıyorum size.. Stok durumu sayfası ıcınde yazılabilir mi?

Konu Sahibi
Hocam bide xlsx formatına xlsm nasıl ekleyebilirim? Bazı dosyalar xlsm formatında..

Konu Sahibi
Hocam deneme ana dosyam, 03 veri alınan dosya hocam ekliyorum.. Yine aynı mantıkla stok durumu sayfası ıcınde en son tarıhten hangısı doluysa alsın mantıgıyla hocam..

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri