• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İsimlerin tekrar adetleri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Selamlar

Örnek dosyadaki A sütunundaki isimlerin, D ve E sütununa tekrar adetleriyle verecek kodları rica ederim.

Merhaba Formülle çözümü şöyledir. D2 dizi formülüdür. Ctrl + Shift + Enter yapınız
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Merhaba Formülle çözümü şöyledir. D2 dizi formülüdür. Ctrl + Shift + Enter yapınız
HTML:
Kod:
Hocam çok teşekkürler
Fakat içinde kodlar olan başka bir dosyaya uyarlamam gerektiğinden makro veya komut butonu ile yapmam gerekiyor.

Sayın @[B]VetExc23[/B] D2 ye uyguladığım ama formül çalışmadı. Örnek dosyaya uygulayarak ekleyebilir misiniz?
D2 ye formülü yazdıktan sonra Enter yapmayın Ctrl + Shift + Enter yapıp sonra aşağı sürükleyin. Örnek dosya ektedir.

ben ADO ile yaptım ama istenirse Dictionary ile de yapılabilir
önce referanslardan Microsoft ActiveX Data Object x.x library eklenmeli
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
ben ADO ile yaptım ama istenirse Dictionary ile de yapılabilir
önce referanslardan Microsoft ActiveX Data Object x.x library eklenmeli
HTML:
Kod:
Halily hocam emeklerinize sağlık. Bütün activexleri işaretlememe rağmen hata verdi.
Dictionary ile olanı da yapabilir misiniz zahmet olmazsa

Sayın halily formülle olan kısım tamam dizi formüllü girerken Ctrl + Shift + Enter yerine Ctrl + Alt + Enter tuşuna basmışım sizleri de meşgul ettik kusura bakmayın bir anlık dalgınlık. Yalnız referanslardan Microsoft ActiveX Data Object x.x library eklenmeli buraya ekleyemedim.
Acaba Microsoft ActiveX Data Object x.x library ekleme ile ilgili web te arama yaptım ama farklı farklı şeyler buldum acaba bir link veya yöntem önerebilir misiniz? Teşekkür ederim.

HTML:
Kod:
Alternatif olsun !

Microsoft ActiveX Data Object x.x library eklenmeli
vba sayfasını açtığınızda tools-->references a tıklarsanız
1634501710363.png
aşağıdaki pencere açılır aşağı doğru indiğinizde
Microsoft ActiveX Data Object 2.8 library
yada
Microsoft ActiveX Data Object 6.1 library çıkar hangisini isterseniz onu seçebilirsiniz
1634501646171.png

Dizi ilede alttaki gibi olur.Sayfa ismini felan ekleyebilirsiniz diye düşünüyorum abey gerekli yerlere.Ben basit olarak ekledim kodu.

HTML:
CSS:

Konu Sahibi
Dizi ilede alttaki gibi olur.Sayfa ismini felan ekleyebilirsiniz diye düşünüyorum abey gerekli yerlere.Ben basit olarak ekledim kodu.

HTML:
CSS:
Refaz hocam sizden şunu rica edeceğim
Bu kodlarla RAPOR1 sayfasındaki verileri, RAPOR2 adlı sayfaya aktaracak şekilde düzenler misiniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri