• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Inputbox te Format

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Aldığı beğeni
97
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Listbox4 te adet sütunum var .Adetleri inputbox ile değiştiriyorum .Ama inputbox a küsüratlı sayı giremiyorum . tam sayıları kabul ederken(1 gibi), 1.97 sayısını girmiyor.Format uyguluyorum bu seferde yuvarlıyor.
Yardımcı olursanız sevinirim .
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

nokta yerine virgül denediniz mi?

Konu Sahibi
nokta yerine virgül denediniz mi?
Virgül denedim ama yuvarladı .
Listbox4 te sayılarım tam sayı(1) görünümündeydi Ondan kaynaklı olabileceğini düşündüm (1,00 ) Küsürata çevirdim .
inputbox a format uyguladım ama hata verdi .yanlış yere uygulamış olabilirim.

Ben doğrudan sizin yazdığınız kodu kullandım sorunsuz çalıştı ama burada önemli olan adet değerini nereye nasil aktardığınız ben mesaj kutusuna gönderdiğimde sorunsuz bir şekilde virgüllü sayıyı gösterdi dil/bölge ayarlarınızı kontrol ettiniz mi

Konu Sahibi
Ben doğrudan sizin yazdığınız kodu kullandım sorunsuz çalıştı ama burada önemli olan adet değerini nereye nasil aktardığınız ben mesaj kutusuna gönderdiğimde sorunsuz bir şekilde virgüllü sayıyı gösterdi dil/bölge ayarlarınızı kontrol ettiniz mi
Listbox üzerindeki değeri değeşitirmek istirum sadece .Hücreden tamsayı olarak çekiyorum bazen küsuratlı sayıylada işimiz oluyor.Gerektiğinde küsuratlıda girmek istiyorum .

Bahsettiğiniz ayarlar nerede acaba ?

bahssettiğim ayarlar windowsun ayarları dolayısıyla denetim masasından değiştirmeniz gerekiyor ki bu durumda diğer tüm uygulamalarda sorun çıkarma ihtimali var
doğrudan çalışmanızın ilgili kısmını ekleyip izlediğiniz adımları açıklasanız daha uygun olmaz mı?
bir örnek 1000 soruya bedeldir

kodlarınız içinde
Dim adet as integer
gibi bir ifade var mı?

Çözüm
long da tamsayıdır double veya variant yapmak lazım

Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim.Sağolun Hiç tahmin edememiştim format ile uğraşıp duruyordum .

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri