• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İlk 10 bilginin sayfada görünmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

talip21

Gold Üye
Aldığı beğeni
198
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
12 Kasım 2025
Konu Sahibi
Hayırlı çalışmalar diliyorum sayın hocalarım.
Ekli çalışma kitabımda ilk 10 kişinin devamlı görünmesi diğer satırlar dolu bile olsa 102 satırına kadar gizlenmesi. Veri girildiğinde ise son boş satırın açılması konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

ilk 10 kişinin devamlı görünmesi diğer satırlar dolu bile olsa 102 satırına kadar gizlenmesi. Veri girildiğinde ise son boş satırın açılması
önce diğer satırlar dolu olsa bile gizlensin demişsiniz sonrada Veri girildiğinde ise son boş satır açılsın demişsiniz
zaten satır veri olmasına rağmen gizlenmişse -ilk 10dan sonrası- veri girildiğinde açılsın demek ne anlama geliyor? orada zaten veri var

Konu Sahibi
önce diğer satırlar dolu olsa bile gizlensin demişsiniz sonrada Veri girildiğinde ise son boş satır açılsın demişsiniz
zaten satır veri olmasına rağmen gizlenmişse -ilk 10dan sonrası- veri girildiğinde açılsın demek ne anlama geliyor? orada zaten veri var
Hocam yeni veri girdiğimde son boş satırın açılması veri girdikten sonra tekrar kapanmsaını kast ettim.

biraz tuhaf bir istek gibi geldi doğrudan ilk 10 veriyi gösterecek şekilde dondurmanız daha uygun olmaz mı?
gizli satıra odaklanamazsınız diye biliyorum
şöyle yapılabilir 13. satırdayken siz entera bastığınızda 103. satıra gidiyor eğer orada hiç işlem yapılmayacaksa 103. satıra geçer geçmez gizli satırlar görünür yapılıp 13. satıra geçtiğinizde tekrar gizlenebilir
yada gizlenmesini istediğiniz aralığın satır yüksekliği= 0.7 yapılabilir odaklanabilirsiniz ve odaklanan satır açılır ama bu durumda da nahoş bir sarı görüntü oluşuyor

Konu Sahibi
biraz tuhaf bir istek gibi geldi doğrudan ilk 10 veriyi gösterecek şekilde dondurmanız daha uygun olmaz mı?
gizli satıra odaklanamazsınız diye biliyorum
şöyle yapılabilir 13. satırdayken siz entera bastığınızda 103. satıra gidiyor eğer orada hiç işlem yapılmayacaksa 103. satıra geçer geçmez gizli satırlar görünür yapılıp 13. satıra geçtiğinizde tekrar gizlenebilir
yada gizlenmesini istediğiniz aralığın satır yüksekliği= 0.7 yapılabilir odaklanabilirsiniz ve odaklanan satır açılır ama bu durumda da nahoş bir sarı görüntü oluşuyor
Halily hocam ilk 10 veri dememin amacı işlem yaparken 100 satır veya daha fazlaya da illerde çıkabilir orada alt toplamı görmem. Yeni giriş yapılmakta kolaylık sağlansın diyede son boş satırın tekrar görünmesini istedim. Yoksa başka bir amacım yok. İlk 13 satırda olur 12 de. Herhalde derdimi anlatabilmişimdir.

amacınızı anlıyorum ama sıkıntılı bir durum mesela aşağıdaki kod odaklanılan satırın altındaki satırı genişletiyor ama he odaklanmada çalıştığı için sorun çıkıyor
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
ilgili sayfaya eklenecek

yada if satırı
HTML:
Kod:

Yusuf43 hocamın önerisi daha uygun geldi

Bende anladığım kadar change olayına bir örnek yaptım inceleyiniz
A12 hücre dolduktan sonra çalışmaya başlar veri girdikçe son boş satırı gösterir

Konu Sahibi
Bende anladığım kadar change olayına bir örnek yaptım inceleyiniz
A12 hücre dolduktan sonra çalışmaya başlar veri girdikçe son boş satırı gösterir
Hocam 12. satırdan sonra veri girerken satır görünmüyor. Veri girişinde satır göründükten sonra gizleme olursa çok iyi olur.

Talipçim işi yokuşa sürüyorsun işin kısası varken kendini yorma benim gönderdiğim gayet güzel kullan gitsinnn yyaaaaa. :p :p :p :p

Hocam 12. satırdan sonra veri girerken satır görünmüyor. Veri girişinde satır göründükten sonra gizleme olursa çok iyi olur.
Haklısın onu düşünmedim A sütunu kontrol ediyordu. F sütunu kontrol ederek yapılabilir o dediğiniz.

Şu kodu böyle değiştirerek dener misiniz
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Konu Sahibi
Hocam uyguladım şu anda sorun gözükmüyor bir kaç deneme yapayım dönerim.

Konu Sahibi
Hocam son veri görünmediği için kaçıncı sıra verileceği belli değil B satırına bilgi girdiğimizde sıra no otomatik sıralanırsa inşallah bir sorun kalmayacak. Şu an kod çok güzel çalışıyor.

Hocam son veri görünmediği için kaçıncı sıra verileceği belli değil B satırına bilgi girdiğimizde sıra no otomatik sıralanırsa inşallah bir sorun kalmayacak. Şu an kod çok güzel çalışıyor.
hocam dosyayı bir daha indirip bakın. oto numara oldu mu?
ilk 10 numara elle girin

Konu Sahibi
Hayırlı akşamlar sayın hocalarım.

halily ,Yusuf43,askan hocama çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Tüm sorunlara hiç usanmadan cevap vermeye çalışıyorlar ve çözüme kavuşturmaya çalıştırıyorlar. Excel destek üyesi olarak onları tebrik ediyorum iy ki varsınız.​

Konu çözümüne gelince ;
askanhocamın 9 nolu cevabı konumun çözümüne çok büyük katkı yaptı.

Yusuf43hocamın 4 nolu mesajındaki göster kodunu dosyama uyguladım. (Hocam işi yokuşa sürüklemedim:):);))​

Çok teşekkür ediyorum tüm hocalarıma. Dosyayı ekliyorum​

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri