• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İki tarih ve saat arasında kalan hücrelere "1" yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AYERKA

Yeni Üye
Aldığı beğeni
12
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Sayın Balta
Göndermiş olduğunuz makro kodları ilk etap da çalıştığı için konuyu çözüm olarak işaretlemiştim Fakat dosya sonrasında düzgün çalışmadı. Girilen tarih ve saat aralıklarını olması gereken hücreden "1" yazarak başlatmıyor ve bitirme tarih ve saatleri de yanlış sonlandırıyor. Bu sorumu Makro yerine fonksiyonla çözebilirsek benim için de çok iyi olacaktır. Gerekli ufak değişiklikleri yapabilirdim. Bu şekilde makro kodlarına hakim olmadığım için değişiklik için müdahale yapamıyorum.

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Merhaba Formülle Her bilgi girişi yaptığınızda o ürün kodlarını tabloda alt alta sıralama yapsın gibi bir çözüm olamaz ancak makro ile olur. Ama Formülle yapılabilir tarafı şu olur. Planlama Tablosunda kodlarınız vardır ve siz bilgi giriş kartını doldurduğunuzda otomatik olarak saat ve tarih aralıkları 1 olarak yazar. Bu 1 yazanlarıda aynı tablodan 1 tane daha oluşturup diğer tabloya kopyala yapıştır yaparsanız verileriniz kalıcı olur. Bu açıklamaya göre H6 hücresine aşğaıdaki formülü yazıp sağa ve aşağı sürükleyin. Örnek dosya ektedir.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Sayın VetExc23
Olması gereken 1.12.2021 tarihi saat 09:00 ile 3.12.2021 tarihi saat 10:00 arasında kalan tüm hücrelere "1" yazılması gerekiyor.

Ben hergünün 9 ile 10 u şeklinde anladım sorununuzu o zaman aşağıdaki dosyayı inceleyiniz.

HTML:
Kod:

Çözüm
Sayın Balta
Göndermiş olduğunuz makro kodları ilk etap da çalıştığı için konuyu çözüm olarak işaretlemiştim Fakat dosya sonrasında düzgün çalışmadı.
Son satırı aşağıdaki gibi değiştiriseniz sorunsuz çalışacaktır.
HTML:
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri