• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru İki Tarih Arasındaki Pazar Günlerini Muaf Tutarak İzin Günü Hesaplama

Aysenur96

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 151
Arkadaşlar selamlar,
iş yerinde içinden çıkamadığım bir personel tablosu var. Bir personelin "İşe Başlama Tarihi" ve "İşten Ayrılış Tarihi" var. İki tarih arasındaki toplam gün sayısını bulabiliyorum. Ancak şirket pazar günleri çalışmıyor. Sorum şu:İki tarih arasındaki toplam gün sayısını bulurken, bu tarihlerin arasına denk gelen PAZAR günlerini düşerek net çalışma gününü hangi formülle bulabilirim? Not: Resmi tatilleri de bir listeye yazdım, eğer pazar günleriyle birlikte o resmi tatilleri de düşebileceğim bir formül varsa çok daha makbule geçer.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Windows 10 Opera 134
D2 hücresine bu formülü yazınız.Aşağı doğru çekiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
HTML:
Kod:

İşten ayrılış tarihi boş olan çalışanlarda bugüne kadar hesaplama yapılmasını isterseniz:
HTML:
Kod:
HTML:
Kod:
Bu ikinci formül, ayrılış tarihi girilmemişse bitiş tarihi olarak bugünün tarihini kullanır.

Windows 10 Google Chrome 151
Merhaba.

Dosyanızı inceledim. Anladığım kadarıyla fiili çalışma gününü bulmak istiyorsunuz.
Bu amaçla ekte dosyanızı biraz revize ettim. Resmi Tatiller, Yıllık İzin Tarihleri, Ücretsiz İzin Tarihleri için sayfalar ekledim.
Resmi Tatil günleri için Ad Tanımladım. Resmi tatilleri altına ekledikçe formülde dikkate alacaktır.

Dikkat etmeniz gereken Yıllık İzin ve Ücretsiz İzin sayfalarındaki isimle hesaplamanın yapıldığı sayfadaki Personel isminin aynı olmalı. Personel listesi hazırlayıp, Ad Tanımlaması ve Veri Doğrulamadaki Liste özelliğini kullanarak bunu kolayca sağlaya bilirsiniz.

Umarım işinize yarar.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri