• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İki listeyi eşleştirirken DÜŞEYARA neden #YOK hatası verir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bertan3687

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Katkı
%3
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Selamlar arkadaşlar, şirket için bir satış raporu tablosu hazırlıyorum. Personel listesindeki isimleri ana tabloya çekmek için bildiğimiz =DÜŞEYARA formülünü yazdım. Bazı satırlarda isimler düzgün geliyor ama bazı satırlarda sürekli #YOK hatası alıyorum. Listeyi kontrol ediyorum, o personel kodu diğer sayfada da var ama Excel neden görmüyor anlamadım. Hatayı gizlemek ya da orayı boş bıraktırmak için ne yapmam lazım? Örnek dosyayı ekledim, formüldeki hatamı düzeltebilecek biri olursa çok sevinirim.

gönderdiğin dosyada bir sorun yok. 3. sırada p009 yazmışsın. listede 9 numaralı personel yok o yüzden hata veriyor

Konu Sahibi
Çok teşekkürler fdincsay, dikkatinden kaçmamış. Haklısın, kontrol edince listede p009'un olmadığını fark ettim.
Peki bu tarz durumlarda tablonun çirkin görünmemesi için bu #YOK hatasını tamamen gizlemenin veya hücreyi boş bırakmanın bir formül yolu var mıdır?
Müşteriye sunarken hata kodları çok amatör duruyor da.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri